Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 12 juni 2012

Första dagisveckan

Av Carro - 12 juni 2012 13:48

Nu har dagiset rullat en vecka. Det har varit en turbulent vecka som inte alls sett ut som jag hade föreställt mig. Det beror på att min närmsta kollega, min Volkswagen Caddy, har stått på verkstaden hela veckan.


För några veckor sen gick den igenom besiktningen och ett par dagar senare var den inne på en long life-service för att vara i toppskick inför sitt stundande jobb som rullande hunddagis. Sedan tidigare har vi märkt att lamporna inte riktigt betett sig som de borde när man kopplat på en släpvagn så det fanns en tid inbokad för att fixa det förra måndagen, dagen innan dagiset skulle börja rulla. På servicen upptäckte de att signalhornet var slut och ett par dagar senare upptäckte jag att AC:n gick sönder, så även de delarna skulle åtgärdas på måndagen.


Och de delarna gick helt smärtfritt. AC:n servades och signalhornet byttes ut, lätt som en plätt. Så var det lysena, som verkstaden trodde berodde på att insatsen i släpvagnskontakten var trasig, vilket skulle vara jätteenkelt att byta ut. Så enkelt var det förstås inte. Det var lite knepigare och några sladdar som behövde dras om och jag skulle få hämta den på tisdag morgon. På tisdag morgon hade man satt ihop bilen men lysena fungerade inte alls. De undersökte saken och upptäckte ett fel av betydligt större dimensioner än vad som tidigare misstänkts. Jag hängde inte till hundra procent med i vad som hade hänt, men så mycket förstod jag att det kommit kondens i elektronikboxarna och att de var tvungna att bytas ut. Jag skulle få hämta bilen på eftermiddagen. Så blev det inte utan det sköts upp till på torsdag. Inte heller på torsdagen var bilen klar utan de tvingats beställa hem nya delar och dra om typ all el i hela bilen. 


Fredagen gick och min bil blev inte klar. Jag missade att verkstaden stängde 15 på fredagar och ringde en halvtimme försent. Jag hade lydnadsläger hela helgen och allt mitt träningsmaterial låg i bilen som stod på verkstaden. Det blev till att improvisera och låna grejer av mamma och Sofie, så det löste sig. Men vad handikappad jag kände mig utan mina egna prylar! 


Så i går ringde de äntligen och berättade att bilen var klar. Lycka! Jag ville helst av allt bara hämta ut den på en gång, men för att få göra det var jag ju liksom tvungen att göra en storstädning av den bil jag fått låna under min bils verkstadsvistelse. Jag hade ingen tid att göra det igår utan det belv upp klockan sex i morse för att hinna göra det och vara på plats på verkstaden strax efter öppning. 


Det var en fröjd att få sätta sig i sin egen bil igen, känna dragläget nere vid golvet, höra dieselbrummandet och känna piggheten. Som jag har saknat den!


Jag har fått låna en liten bil från verkstaden som inte var helt optimal som hunddagisbil. Mamma och pappa ställde upp som räddade änglar och lånade mig sin Volvo V70 så jag kunde slutföra veckan med hunddagis och kursverksamhet. Det har blivit en hel del pusslande, men det har fungerat.


Vidare har boxarna i hundhuset inte varit helt klara, men här finns gott om ytor så det har inte varit ett stort problem. 


Nu är bilen hemma igen och igår färdigställde min syster och jag det allra mesta i det nya hundhuset. Så idag är vi igång på riktigt, men bil och boxar. Det känns toppen!


Förutom bil- och boxproblem har allt rullat på bra. Vi har promenerat i skogen, vid vattnet i Svinninge och i motionsspår i närheten. Vi har myst och solat och skyddat oss från regn och rusk. En härlig första vecka!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Skapa flashcards