Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 1 januari 2012

Belöningsjakt

Av Carro - 1 januari 2012 18:29

Vi håller på med en omfattande och skitsvår antijaktträning med de stora hundarna, framförallt med Fia. För att träningen ska bli riktigt effektiv och gå framåt så behöver vi såklart mycket bra belöningar vilket har resulterat i en rejäl kartläggning och experimenterande med olika belöningsformer för henne. Det är definitivt ätbart som gäller i de här situationerna med henne och helt klart är även att det måste finnas en stor variation hela tiden. 


I går hade vi med oss oxfiléspill från förberedelsen av nyårsmiddagen och det slog högt. Hon ställde sig på bakbenen för att komma åt godbitarna och jobbade stenhårt för att få. Men eftersom variation är så viktigt för henne så spelar det ingen roll om vi så lägger ut tusentals kronor på oxfilé till hennes träning - det kommer inte slå högt i längden för det. 


Så, vi behöver fler av den här typen av belöningar. Och vi behöver tips! Ätbart och mumsigt är kraven, bomba mig med förslag. Vad finns det din hund gillar? 


Du kan skriva en kommentar här, på Facebook eller maila mig på carro@hundid.se. Tack för hjälpen!

Fia · Hund
 
 
Marie, Troya o Tyra

Marie, Troya o Tyra

1 januari 2012 20:46

Mina jyckar gillar ugnstorkad lever/kycklinghjärtan, ostkuber och köttbullar. Men dessa går ju att variera: ost med olika smaker, köttbullar av olika sorters färs kokta i buljong...en annan hit är mjukost på tub i olika smaker!
Lycka till med träningen-skulle behöva detsamma för egen del...;)

http://www.troyatyra.se

Carro

4 januari 2012 16:00

Gör du egna köttbullar till hundarna? Fia är inte så överförtjust i Mamma Scan eller liknande, men funderar på att göra egna för att se om de funkar bättre (jag kan ju bara gå till mig själv och konstatera att egna r godare) men det tar ju så galet lång tid. Funderade på om man skulle göra köttfärslimpa och skära i bitar, men det smular väl en massa kan jag tänka mig.
Lever, hjärta och andra inälvor ska provas i helgen!

Det känns grymt skönt att ha tagit tag i den här träningen, bättre sent än aldrig och det ska bli skönt att slippa gå promenader på helspänn.

 
Carina

Carina

4 januari 2012 09:12

En av Deedee´s bästa belöningar är popcorn som ska kastas till henne och inte ges direkt från handen. Och så grillad kyckling - kladdigt värre i fickan, men smaskens enligt båda hundarna.

http://www.deeamy.se

Carro

4 januari 2012 15:48

Grillad kyckling är sådär enligt Fia, rå kyckling likaså. Kycklinghalsar blev hon verkligen äcklad av när vi försökte ge henne. Typ som Ebba som gick iväg och kräktes i en buske när vi försökte testa på fågelapportering.

Popcorn ska jag prova!

 
Ida Eklöf

Ida Eklöf

21 januari 2012 10:57

För nyttigt godis brukar jag blanda upp färskfodret(vom og hundemat) med mjöl å steka. Brukar göra tunna biffar, som jag sen kan skära i lagom stora bitar, funkar ju att göra med köttfärs också. Mina hundar äter iofs allt, Y älskar citrusfrukter och gör vad som helst för dem! Andra saker som du kan pröva är mjukost på tub, blodpudding, diverse inälvor, vom eller ost av olika sorter. De kan dock bli lite kassa i magen av brieost och gorgonzola.. ;)

http://spralleman.com

Carro

29 januari 2012 14:48

Tack för superbra tips!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Skapa flashcards