Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 8 november 2011

Inbjudan till temahelg om hundmöten

Av Carro - 8 november 2011 15:17

Du hundägare och/eller instruktör med intresse för hundens beteende och kommunikation som är nyfiken på ett långsiktigt tillvägagångssätt att arbeta med hundmöten inbjuds till en temahelg på dessa ämnen den 25-27 november.

Helgen arrangeras av hundID i samarbete med DailyDog med instruktör Åsa Mungai.

Åsa har under flera år arbetat heltid med problemhundar och brinner för hundens beteende och kommunikation. Hon har en stor förmåga att se helheten i hundens beteende, finna orsaker och bygga upp träning för en hållbar problemlösning. Hon arbetar belöningsbaserat utifrån ledorden kunskap, glädje och samarbete.

Temahelgen hålls som en clinic, vilket innebär att du går utan hund och följer med i arbetet med ett antal hundekipage.

Det blir föreläsningar om hundens beteende och kommunikation, språk och signaler, rädsla, reservation, aggression och andra egenskaper som kan ligga bakom problem med hundmöten.

Arbete med hundekipage ”on stage” där deltagarna i publiken får en inblick i hundekipagens bakgrund och problemformulering och får följa Åsa i sitt arbete med dem. Det praktiska arbetet videofilmas och vi går igenom och diskuterar filmerna tillsammans med Åsa och hundekipagen.

Till sin hjälp har Åsa figuranter med terapihundar från DailyDog. Vi kommer möta hundar med problem kring både hund- och människomöten och arbeta i olika typer av miljöer under helgens gång.

Åsa kommer inte bara visa hur hon arbetar med hundekipagen utan även prata om varför hon gör som hon gör och vad resultatet blir i förlängningen av olika metoder att jobba med hundmöten.

Temahelgen rekommenderas till dig som är hundägare med intresse för hundens beteende och liknande problematik, för dig som vill lära dig mer om hundmöten och hur man kan jobba med dem samt för dig som är instruktör och vill få en första inblick i ett långsiktigt tillvägagångssätt att arbeta med hundmöten.

Är ni en träningsgrupp, en kurs eller en grupp instruktörer som vill gå tillsammans, hör av er till mig för att få ta del av våra grupperbjudanden.

25 november
Klockan 18 – 22
Föreläsningar

26 & 27 november
Klockan 10 – ca 17
Arrangerade hund- och människomöten som videofilmas.
Praktisk träning med hundekipagen.
Återkoppling kring träningen.
Diskussion & grupparbeten.
Föreläsningar.

Paus för lunch mitt på dagen.
Vi bjuder på kaffe och thé.

Plats: Mellan Åkersberga och Norrtälje.

Pris för hela helgen: 750 kronor.

Dela gärna till dina vänner!

Anmälan sker till
Caroline Ersenius på:
Webformulär: www.hundid.se
Mail: carro@hundid.se
Telefon: 0733601600

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se