Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2011

Avslappning och koncentration

Av Carro - 18 oktober 2011 14:32

I helgen var Åsa från CAnis avd. Skåne här uppe igen och höll kurs i avslappning och koncentration. Ännu en gång levererade Åsa en superkurs och engagerade och duktiga kursdeltagare gjorde det hela till ännu en toppenhelg.


Gemensamt för den här helgen var någon form av problem kring hundmöten, där vi hade hela skalan från upprörd och osäker via skräckblandad förtjusning till lycklig och överexalterad. Det var roligt att se de stora framsteg som gjordes under helgen och vilken skilnad det var på hundarna från lördag morgon till söndag eftermiddag. Det är bland det häftigaste som finns! 


Jag får nya aha-upplevelser varje gång jag går den här kursen (det här var fjärde gången) och jag upptäcker nya användningsområden för teorin samt får en ännu djupare förståelse för konceptet. Varje kurs avslutas med en utvärdering av helgen där man får nämna en sak som varit övergripande bra, en sak som kan bli ännu bättre och fem saker som varit allra bäst. Ett klockrent sätt att fokusera i rätt riktning i sin utvärdering och inte fastna i allt som kan, och behöver, jobbas med utan att verkligen se det som var bra. Här är min utvärdering från i helgen:


Övergripande bra (1)


De stora framsteg som alla hundarna, förarna och ekpagen tillsammans gjorde.


Kan bli bättre (1)


Att anteckna mer under de praktiska passen. Det är stor del av problemlösningen och de mer individanpassade uppgifterna och tipsen som inte kommer upp i den mer allmäna teoridelen men som är otroligt nyttiga och som man gärna vill få med sig. När man går som observ

Hund · Kurs
 
ANNONS
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se