Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 30 september 2011

Kolhydraternas återtåg

Av Carro - 30 september 2011 16:41

September lider mot sitt slut och vår provmånad för LCHF likaså, dags att utvärdera med andra ord.Jag har mått jättebra. Ett par gånger har mina magsmärtor kommit tillbaka och båda gångerna har det varit i relation till ett större kolhydratsintag. Jag har under den här månaden haft lättare att gå upp på morgonen, snabbare kommit igång efter frukost, varit piggare och gladare. Maten har varit godare och middagsinspirationen flödat. Däremot har jag inte fått ihop det med mitt liv. Jag är ofta på språng, framförallt den här perioden, och vill kunna äta på väg, snabbt och helst i bilen medan jag kör. Jag vill kunna få tag på min mat längst med vägarna då det inte är alltid min dags planering hänger ihop med hur min dag verkligen blir. Jag vill och måste äta ofta. Dessa faktorer har jag inte fått någon bra rutin på och det har inte bara lett till hunger och stress utan även en väldigt oönskad viktnedgång. Mina hungerkänslor "går över" jättefort och äter jag inte på en gång jag blir hungrig så glömmer jag bort, vilket jag inte vill göra. Jag äter mycket hellre dåligt än för lite.Så jag kommer inte fortsätta just nu, i alla fall inte ha för avsikt att göra det. Däremot kommer Fredrik fortsätta så gemensam frukost, lunch och middag kommer definitivt fortsätta vara LCHF-inspirerade. Just lunch och middag har vi och för sig ätit LCHFigt under en lång period och jag inser mer och mer att kolhydraterna i den så erkända tallriksmodellen verkligen inte har någon annan funktion än att fylla ut. Det finns ingenting i smaken hos varken pasta, ris eller bröd som lyfter måltiden om man inte lägger ner sin själ i smaksättning, kryddning och piffning (samt tillsätter massa fett). Sedan LCHFs intåg i vår matlagning har fokus legat på god mat lagad med kreativitet. Att slänga ihop makaroner och steka ett par hot dogs funkar liksom inte, vilket har gjort måltiderna mer spännande och mycket godare. Jag har utvecklats massor inom matlagning på bara den här månaden.

 
ANNONS
 
Dvärghundspossen

Dvärghundspossen

2 oktober 2011 19:43

Jag antar att du har kollat så du inte är gluten-intolerant?

http://dpossen.blogspot.com

Carro

9 oktober 2011 11:26

Japp, flera gånger och det är jag inte.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se