Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 21 september 2011

Rubrik saknas

Av Carro - 21 september 2011 10:35

Medan jag skriver det här ligger Sid och Kaj på golvet och tokleker. Sid har dock inte riktigt kommit på någon bra teknik för att leka med den lille, lille parveln utan ligger mest och knorrar och puttas lite försiktigt med tassarna. Kaj får dampryck om vartannat och springer tjugo varv runt huset innan de lägger sig och leker igen. Gullhundar!


Det händer massa grejer här med lokalletande, hundträning, kurser och jobb. Fullt upp med andra ord, men inte så mycket att blogga om. Fia började löpa i helgen så det blir inga långa promenader med hela flocken, vilket är synd för den träningen behöver vi. Fia är för övrigt mer taggad än någonsin på träning vilket märks på vardagslydnadskursen där hon och Fredrik går. Det är synd att det inte blir mer träning än vad det blir med henne, eftersom hon är så fin att träna. Får se om det blir ändring på det när hon kan vara mer med mig på dagarna.


Sid tränar spår och uppletande, vi hamnade i en sån period igen. Specialsöksträningen går sådär och lydnad har vi inte pysslat med på ett par veckor nu. Förutom i helgen då han fick träna inmarscher på plan på Häverö BK där de haft tävlingar hela dagen, det skötte han riktigt bra men tyckte det var skumt med tävlingsledaren som stod ensam i mörkret mitt ute på den stora planen.


Kaj tränar plattform, följsamhet och lek. Plus att han är med på alla de valpkurser jag håller nu och visar inkallningar, koppelgående, handtarget och avslappning, det sistnämnda något sämre än det andra. Han utvecklas fint och är en riktigt härlig liten kille som passar mig som handen i handsken. Galen och gullig, helt enkelt.


Idag är jag ledig hela dagen och det spöregnar så jag tänkte passa på att få lite gjort inomhus. Vi var på IKEA i helgen (bland det värsta jag vet, men ibland kan jag tänka mig att ställa upp) och handlade till sovrummet och kontoret, så kanske man skulle ta tag i det och inte längre ha ett kontorsbelamrat köksbord i köket. I kväll ska jag till Ljusterö och hålla kurs, så tyvärr missar vi kvällens tillfälle på hundmöteskursen. Men det ska bli kul att hålla kurs, det är ett boxerläger som ska få lite tips på fritt följinlärning.


Allt för nu.

 
ANNONS
 
Arman

Arman

21 september 2011 23:38

fina hundar:-)
känner igen det där med att önskar att man hade mer tid för träningen/kurser med hunden. man får helt enkelt passa på när det finns en lucka i schemat:-)

http://www.hundaktuellt.se

Carro

22 september 2011 22:04

Tack! :-)

Ja, det är ett ständigt dilemma! Jag ska försöka bli bättre på att faktiskt lägga in egen tid för hundarna i schemat för att förhoppningsvis få mer tid till sådant.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se