Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2011

Kurser hos hundID hösten 2011

Av Carro - 29 augusti 2011 11:56

Hoppas semestern har varit bra och att hundträningsmotivationen är på topp nu när vädret blir svalare. Under hösten och vintern planerar jag och Cicci flera nya helgkurser på tema belöningsträning, klickerträning och lydnadsträning, kurser vars upplägg vi tror kommer passa dig som vill jobba med riktigt bra, rolig och effektiv hundträning. Det kommer även bli helgkurs i spår, en kurs som vi utvecklat med många nya kunskaper och erfarenheter som vi fått under året. Vi siktar som vanligt på att sätta upp de kurser vi själva skulle vilja gå och vi ser fram emot att få hålla dem.

Kursschemat för 2011 ser ut så här:

Endagskurs i klickerträning, 18 september kl. 10-17
Belöningshelg, 29-30 oktober kl. 10-17 på lördagen och 9-16 på söndagen
Lydnadshelg, 19-20 november kl. 10-17 på lördagen och 9-16 på söndagen
Valphelg, 10-11 december kl. 10-15 båda dagarna
Spårkurs 7-9 oktober kl. 19 på fredagen och 9- ca 17 lördag och söndag.

Det finns även lediga platser kvar på följande veckokvällskurser under hösten:

Valpkurs, 8/9, 22/9, 6/10 och 20/10 Kl. 18-20
Tävlingslydnad/kom igång med klass 1, 13/10, 18/10, 25/10, 1/11 och 8/11 Kl. 19- ca. 21.30
Aktivering, 13/9, 27/9 och 11/10 Kl. 18-20

Vi ser också fram emot de tre temahelger/clinics vi kommer arrangera med inbjudna instruktörer. Det blir två helger om Avslappning och koncentration (en clinic varje helg) med Åsa Jakobsson från Canis avd Skåne. Åsa var här under en helg i våras och bjöd på många aha-upplevelser för både hundekipage och åhörare. Att gå som åhörare på en kurs för Åsa är något jag inte nog kan rekommendera, då man har större benägenhet att ta in den teoretiska kunskapen då man inte har en egen hund att koncentrera sig på och man får en helt annan helhetsbild av träningen genom att följa med i Åsas arbete med alla hundekipage. Datumen är antingen 10-11 september eller 15-16 oktober.

I november kommer en annan Åsa hit, nämligen Åsa Mungai från DailyDog, för att hålla en temahelg om hundmöten. Det blir föreläsningar hela fredag kväll och praktiskt "on stage-arbete" med hundekipage, filmvisning, uppgifter och diskussioner hela lördag och söndag. Den rekommenderas både till hundägare med intresse för hundens beteende och liknande problematik, för den som vill lära sig mer om hundmöten och hur man kan jobba med dem samt för instruktörer som vill få en första inblick i ett långsiktigt tillvägagångssätt att arbeta med hundmöten på. Datum är 25-27 november.

Båda Åsorna besitter en stor kunskap om hundens beteende och har lång erfarenhet av att arbeta med olika typer av problembeteenden och vi är väldigt glada över att ha fått hit dem för att dela med sig till oss.

Du hittar mer information om kurserna samt anmäler till kurserna via hemsidan www.hundid.se (klicka på "kursverksamhet" eller scrolla ner). Du är mer än välkommen att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar.

Ser fram emot en höst med massa rolig hundträning och hoppas vi ses på kurs!

Hälsningar Caroline Ersenius och Cecilia Ersenius genom Caroline.

www.hundid.se
carro@hundid.se
0733601600


P.S
Du har väl sett att vi finns på Facebook?
http://www.facebook.com/pages/Hundid/115137808557024
Dela vårt album med höstens kurser, skriv en kommentar att du gjort det och få 10% rabatt på valfri kurs (gäller ej Avslappning och koncentration eller Hundmöteskursen).
D.S

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se