Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 10 juli 2011

En efterlängtad liten vän

Av Carro - 10 juli 2011 15:28

För fyra år sedan träffade jag Amanda och hennes hundar för första gången, då vi började på ForshagaAkademin. Hon födde upp en hundras jag inte ens visste existerade och som intresserade mig föga. Rasen var phaléne, papillonens kusin med hängande öron. Så fick jag träffa hennes Linus och blev stormförtjust i den energiska, studsiga, galna lilla hunden. Något år senare skaffade Amanda och hennes familj Kaisa, en charmig, genomvänlig tjej med en fantastisk utstrålning. Redan då bestämde jag mig för att om det någon gång kom valpar efter de två hundarna skulle jag ha en, det var alltså långt innan jag ens hade tankarna på en malinois.


Och nu finns de här, Valparna. Den där efterlängtade valpen är äntligen här och det är klart jag ska ha en! Jag kunde knappt tro att det var sant när Amanda berättade att Kaisa börjat löpa och det var dags för hennes första kull, med Linus som pappa. Den 9 juni föddes tre tikar och en hane. En Rapunzel, en Rosetta, en Roxanne och en Roscoe. I mitten på augusti kommer lillgrabben Roscoe att bli en ny medlem av Starrmoraligan. Det är inte utan pirr i magen som jag börjar inse att det verkligen är sant.


Vi kommer deläga honom tillsammans med Amanda och Birgitta, som har kenneln tillsammans. Han kommer bli min lilla stjärna, Sids kompanjon, vår maskot, syskonbarnens läromästare och den hund som ska få lära mig allt om agility och tekniken i att träna små hundar.Ni kan följa honom här i bloggen under kategorin "Kaj", för det är så den lilla filuren är tänkt att kallas. Se fler bilder på www.noblenadirs.se under "R-kullen".


Noble Nadirs Roscoe

Namnet har jag valt efter en av de elaka dobermannerna i Oliver och gänget

Kaj
 
ANNONS
 
iDa

iDa

7 augusti 2011 17:12

Vilken liten bedårande herre!

http://idaeklof.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se