Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 5 juli 2011

Träningen då?

Av Carro - 5 juli 2011 13:25

Körde igenom appellen med Sid häromkvällen och helheten kändes alltigenom lysande. En underbar känsla! På detaljnivå däremot finns en del att önska, och till nästa gång jag kör igenom programmet vill jag ha fått ordning på följande:


  • Uthållighet i fria följet, var ett tag sedan vi jobbade på långa program.
  • Känsla i fria följet, det tog ett tag innan han kom in i rätt "mode", mycket har med tempo och förberedelser att göra. Jag får inte vara rädd att gå lite snabbare, lita på att han är där han ska vara och inte tveka inför vändningar och halter.
  • Frambenskontroll i fria följet, han glömmer liksom att flytta frambenen i vändningarna till vänster. Ska försöka filma och studera hans teknik för att få rätsida på det.
  • Rutin inför läggandet, banta!
  • Kvarsittande i apporteringen, att sitta helt stilla med bra attityd när man börjar komma i belöningsmodus är inte världens enklaste match. Mer träning på långa program med apportering i slutet och en apportvakt.
  • Sättandet i uthoppet. Han har bra fokus ut och bra fart, reagerar bra på ordet men han SÄTTER SIG INTE. Vad är det för fel på "hopp-stå-hopp" egentligen? Nytt moment till regelrevideringen, någon?

Tränade framförgående också där jag känner att jag måste få ihop det till ett moment, igår helst. Nu är det största problemet att han ökar tempo efter hand men jag tror det kan bli bättre när vi får koppel på och kriterierna kan bli tydligare.


I går körde vi uppletande också, i två olika rutor. Första rutan hade han vinden i ryggen och fick verkligen ingen hjälp av den alls. La ut sex föremål och han fick plocka in fyra. Blev snabbt trött i både kropp och hjärna, orkade inte gå ut direkt på djupet efter tredje föremålet när han dessutom inte fick någon hjälp av vinden. Jobbade sig ut långsamt och inte särskilt effektiv men hittade. 


La en ny ruta på andra sidan vägen där han alltså fick full vind rätt i näsan i stället. Som Charlotte uttryckte det "löjligt enkelt" då han drog rätt ut och fick in första och så direkt ut och in med andra, inom loppet av en minut. Bärplockare precis bredvid rutan besvärade inte när man hade så mycket föremål i näsan. Det blev en bra övning.


Gick tillbaka ut till första rutan och gick tillsammans ut och plockade in snitslar, då Sid fick vinda in och plocka de resterande två föremålen. Härligt engagemang och attityd, min fina, fina Poo :-)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se