Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 20 juni 2011

En belöningskonflikt rakt in till TV3

Av Carro - 20 juni 2011 11:29

Just som man trodde att saker och ting börjat falla på plats... 

Nej, så allvarligt är det väl inte men till Josefine Anderssons glädje ska jag berätta att vi hade ett riktigt misslyckat träningspass igår. Jag skulle träna med externbelöningar och det enda Sid ville göra var att dra tjugo ärevarv runt grannarnas tomter med leksaken i munnen ivrigt morrandes och brötandes. Vår närmsta granne var det väl ingen fara med, han får liksom bara vänja sig, men mittemot bor ett äldre par som kanske inte är alltför glada att malinutten rymmer ner på deras tomt och kutar omkring som ett galet monster. Det är tyvärr något han börjat ta för vana, så nu är det väl dags att lägga träningstid på det om vi ska fortsätta träna på hemmaplan utan att hamna hos Aschberg. 

Att det hände igår var dock inte så konstigt. Efter en heldag i sängen för att undfly regnovädret så fanns det väl en hel del spring i benen på herrn. Dessutom hade han fått rejsa järnet med varenda belöning på träningen både i torsdags och fredags så han ser det väl mer som en vana än en förmån nu förtiden ;-) Att komma ihåg: inte tappa bort ordning och reda bland all belöningsgalskap, om inte för nåt annat så för grannsämjan... 

Han gick i alla fall ruskigt fint och hade bra tryck i varsågoderna. Filmade till en uppgift vi fått på tränarutbildningen, men det blev inte så mycket till film tyvärr. Får göra ett nytt försök ikväll, då jag hoppas syrran får barnvakt så vi kan träna ihop. Fler får gärna hänga på, hör av er bara!

Farina fick spåra och hon verkade inte lida av att ha legat och sovit hela dagen. Hon bröt mönstret med att spåra första halvan av spåret riktigt bra, för att andra halvan bli störd av massa viltövergångar. Spåret gick över flera viltstigar och hundarna vädrade upp mot skogen när vi gick promenad förbi en stund tidigare, så jag tror det var ganska färskt (om de nu inte vädrade in mitt spår, hoppas kan man ju alltid). 

Hon är väldigt lättläst i spåret då hon är extremt lugn och fokuserad när hon är i spåret och man hör hur näsan går hela tiden. Så tappar hon spåret/orkar inte hålla koncentrationen och då försöker hon rusa runt i spåret med näsan helt passiv. Så hör man hur hon samlar ihop sig och börjar sniffa igen och så glider vi vidare. Hon börjar dock hålla ihop längre och länge stunder i spåret, men det är svårt att öka längden när hon inte håller hela korta spår. Vi kör många korta spår istället och jag försöker hjälpa henne att behålla lugnet (och således även hjärnan och näsan). 

Efter Sids katastroflydnad (eller rättare sagt katastrofala belöningshantering) så kändes det riktigt härligt att få till ett bra spår med schäfran. Ikväll tänkte vi som sagt träna lydnad igen. Det är Wirarep som jag tänkte åka på en sväng först bara, men eftersom inga hästar är på plats blir det mest läktarhäng och observation (observering? Vad heter det?). Kanske en och annan torritt också (som inte är någonting annat än hästscener utan hästar). Nästa vecka är vi igång på riktigt!    

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se