Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 19 juni 2011

Wira och hundträning

Av Carro - 19 juni 2011 18:38

I fredags kväll träffade jag min syster på ett ställe i Riala för att lägga ett asfaltsspår åt hennes Mira och sen åka raka vägen hem i sängen. Det gick sådär. Istället blev vi kvar på 1,5 timmes hundträning där jag och Sid tränade inmarscher på plan. Vi filmade varje sekvens och tittade på filmen direkt efteråt för att göra analyser och prova små förändringar till nästa gång. Mer sånt! Vi planerar att bli inmarschkungar under sommaren, jag kan inte nog rekommendera er allihop att försöka peta ner oss från den tronen!


Dagen innan fick Sid gå ett uppletande i vallad, fulldjup ruta. Vi kör inte så mycket uppletande på vallat område utan kastar mest ut föremål i terräng utan  människovittring eller kör upplet inomhus i välvallade miljöer. Det verkar ändå som att det har gett bra förkunskaper för han hade inga problem med vare sig att springa rätt ut, leta intensivt och hålla sig inom vallat område. Tre föremål fick han och vi klarade av det på fem minuter inklusive långa belöningar mellan föremålen. Han hade inga problem att gå ut på nytt och bytte inte föremål när han väl tagit ett. När jag vallade och la ut grejer satt han uppbunden en bit bort och såg att jag var i skogen men sen gick vi en sväng innan vi körde. Det kändes bra att se att man kan fasa ut hans synintryck på det sättet, det är liksom hög tid för det nu men det är så mycket smidigare att få till träning när han sitter i närheten och väntar.


Farina spårar ungefär varannan dag och precis vartannat spår blir riktigt bra och vartannat spår går inte alls. Otroligt märkligt att det är ett så tydligt mönster, någon som har några teorier? Hon kan nu gå längre och längre spår och hålla koncentrationen helt okej. Jag stoppar upp när hon vimsar och låter henne bara komma framåt på lugnt och fokuserat spårarbete. Känns som rätt väg att gå.


Resten av helgen har Sid varit ledig och jag har donat med annat. Jobbade i lördags och idag har det varit min första repdag inför årets Wiraspel. Regnet gjorde att repetitionerna på spelplanen uteblev och istället tryckte vi ihop oss uppe i serveringen och körde igenom hela pjäsen där. Vi drog oss upp mot stallet efter halva första akten och drack kaffe, snackade skit och planerade hagbygge.


Efter att jag kom hem la jag och familjen oss i sängen och tittade  på film. Fredrik gav upp efter filmen och trotsade regnet tillsammans med Fia. Nu håller han på och donar i trädgården eller med hundgården. Jag och mina hundar har legat kvar och skrivit lite mail och tittat på lite bilder från Karlstad. Nu ska vi nog ge oss ut vi också och hjälpa Fredrik med vad det nu är han håller på med. Kanske gå ett spår åt Farina och träna lite lydnad med Sid.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se