Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 22 april 2011

Glad påsk!

Av Carro - 22 april 2011 11:01

Nästa vecka börjar jag jobba för fullt med två karantänhundar från Afghanistan. Samtididgt pågår flera kurser och egen hundträning, fullt upp med andra ord - precis som våren ska vara.


Den där våren har verkligen gjort sitt intåg i livet nu, det är underbart med ljus men den där värmen som ska gå och bli helt olidlig mitt på dagen ger jag inte mycket för.


Sid får mycket spårträning just nu med långa spår för att bygga hans spårkondition och få ner hans tempo. Förra veckan spårade han ett 5 timmar gammalt 3 kilometersspår som är det längsta han någonsin gått och han gjorde det klockrent med alla föremål in. Så otroligt roligt!


Även Farina får en hel del spårträning. Hon är i början på sin utbildning och är supernoga i början för att bli mer och mer vimsig på slutet. Hon får flera korta spår efter varandra för att orka behålla koncentrationen men fortfarande få mängdträning. Det går framåt!


Vi tränar även en del lydnad med nyvunnen motivation. Framförallt Fia får lydnadsträning för att utveckla grunderna men även Sid har börjat få fler och fler korta pass med fullt fokus och engagemang. Härligt!


Nu ska jag och Sid ta en cykeltur till en träningsplan och träna lite lydnad och sen cykla hem igen för att äta hamburgerlunch med Fredriks systrar. Det ser ut att bli en bra långfredag.


Glad påsk på er allihop!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se