Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 31 januari 2011

Live från Mariakurs dag 1 pass 3

Av Carro - 31 januari 2011 15:34

Det här passet fokuserade vi på läggandet eftersom det var det som felade i kedjan från tidigare i morse. Jag värmde upp med ett par lägganden under gång med planen att ha det färskt i minnet och sen köra en kedja direkt därpå. Men signalkontrollen fungerade inte alls och vi bestämde oss för att lägga fokuset där istället. Började med att repetera ett par lägganden framför på signal, därefter under baklängesmarsch och så framåt igen. Inga problem då han kom väl in i liggtanken och visste vilket ord han skulle lyssna efter. Då gjorde vi lite fritt följ emellan och så ett läggande under baklängesmarsch. Därefter en med längre transport och så en under framlängesmarach igen. Även dessa gick bra. Då började vi jobba med mer ren signalkontroll. Han är inte så vältränad på att skilja mellan ord, vänta på signal och lyssna efter rätt signal, jag tycker det är svårt att få till. Däremot är han jätteduktig på att generalisera beteenden vilket han visade idag. Han gör oavsett min position och jag har varit lite fantasilös kring hur jag ska gå vidare. Nu gjorde vi två på signal, sen något annat och så ytterligare två på signal, något annat etc. Jag har fått massor av inspiration till att träna vidare på det här! Idag gjorde han jättefina lägganden och det som brast var att vänta på signalen. Mellan läggandepassen skulle jag jobba med något annat, vad som helst och här ligger en stor brist hos mig. Jag kan verkligen inte bara "go with the flow" och freestyla nånting och få det att bli bra. Jag vet inte riktigt om det är en brist jag ska jobba med eller om jag bara ska bli bättre på att undvika situationer där träningen blir framhastad. Nånting jag behöver fundera kring i livet i stort ;-) Till skillnad från förra helgen så känns han dåligt genomtränad och att det är mycket grunder som brister. 

 
ANNONS
 
Tina

Tina

2 februari 2011 15:25

Åh vad det här inlägget var bra för mig. Jag känner igen det här till punkt och pricka. Nu fick även jag idéer hur jag ska träna detta.TACK

http://workinglabs.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se