Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 31 januari 2011

Live från Mariakurs dag 1 pass 4

Av Carro - 31 januari 2011 16:30

Sista passet bestämde jag mig för att jobba med framförgåendet. Vi har lagt ner det lite eftersom jag inte fick till bra riktning men nu villejag ta upp och ta tag i det igen. Fokuserade på att träna bra trots omständigheterna och det tycker jag att jag lyckades med. Och riktningen verkar vi fått fason på också, vi ska fortsätta i morgon så jag vill inte helt ropa hej men det kändes riktigt bra och han gick ganska långa sträckor med bra riktning. Lösningen verkar ha hetat Belöningsplacering. Han har dragit åt höger så jag har tidigare lagt all belöning åt vänster för att kompensera. Maria ber mig kasta belöningen åt höger istället. Jag kan tänka mig att mitt ansiktsuttryck såg väldigt tvivlande ut, men hur ska man inte kunna lita på Maria? Fyra belöningar kastade åt höger senare så går han rakt! Vad hände?Maria berättade att det kan vara så att han glider ut åt höger för att hålla koll på belöningen när den landar på hans vänstersida. Han lämnar altså linjen för att snabbare kunna se belöningen när den landar. Efter att ha fått flyt på det började jag kasta åt båda hållen för att inte få samma problem åt andra hållet. Det var en fröjd att gå bakom honom och jag börjar få förhoppning om mitt mål jag la upp när jag började träna honom: att få till ett framåtsändande som ingen domare ska kunna dra något på och tycka att framåtsändande är det roligaste momentet i världen. Det sistnämnda har vi redan lyckats med, han tröttnar aldrig på saktagåendet och där känner jag inte att vi har några tränigstekniska brister. Det är en härlig känsla som jag längtar efter att få känna i fler moment. Oj, vilken bergochdalbanedag det har varit. Det har pendlat från bra till sämre till bra till sämre till bra och så vidare. Spännande med jämnhet i utföranden.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se