Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 31 januari 2011

Live från kurs med Maria Hagström, dag 1 pass 1

Av Carro - 31 januari 2011 11:45

Jag och Sid har precis kört lite kedjor och tävlingsträning. Under uppvärmningen var vi båda i helt fel modus, han bara tuggade på leksaker och fick mina händer emellan, blev hetsig utan att leka med hjärna och kunde inte ens erbjuda en simpel utgångsställning. Jag blev grinig vilket inte gjorde saken bättre. Så vi började med att bara göra inmarscher, lek och inmarscher. Mycket bättre! Han kändes helt tipptopp vilket vände min attityd till glad och fokuserad, vilket gav mycket bättre resultat. Efter ett par såna körde vi en längre kedja med ett halvt fritt följ, läggande, inkallning och apportering. Fria följet gick bra, blev lite het vilket är en känsla jag älskar på honom i fria följet. Dock får vi ofta problem med läggandet när han blir så i fotgåendet. Så även nu och på två försök la han sig inte, förrän vi repeterade ett läggande innan och då la hansig åtminstone men inte särskilt fort. Jag trodde problemet var att han inte analyserade ordet men när jag tittar på filmen ser jag att han är på väg att lägga sig men inte fullföljer. Inkallningen var bra och apporteringen (ettans) likaså. Jag tyckte vi tappade lite i attityd och koncentration, helt säkert spär det jag som tappar efter att det blev fel och för att jag fokuserar mer på kommenderingen än på att guida honom bra, då upplever jag att jag tappar honom och då tappar han mig bara därför. Jag tror det kallas ond cirkel...Nu måste jag fokusera och lyssna på vad Maria säger till Fanny, de pratar om att lyssna efter ord på vägen bort (i framåtsändande) vilket även vi behöver jobba på!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se