Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 25 november 2010

Försöker hitta tillbaka

Av Carro - 25 november 2010 11:11

Det har varit en turbulent tid i mitt liv det senaste då jag bl.a blev tvungen att sluta på jobbet med omedelbar verkan. Jag hade ett vikariat med tre månader i taget upp till ett år, men på grund av vissa omständigheter från butikens sida så kunde de inte förlänga kontraktet. Det kändes jättekonstigt att helt plötsligt stå utan jobb, när man dessutom inte alls var beredd på det. Men ju fler dagar som går desto bättre känns det faktiskt. Jag hade nio mil enkel resa till jobbet och det är först när man kommer ur det som man känner hur långt det verkligen är. När man var mitt inne i det och åkte nästan varje dag så kändes det inte lika mycket. Nu tycker jag det är långt att köra till Arninge, Vallentuna eller Täby som jag besökt den senaste veckan och dit är det inte mer än ett par mil. Märkligt fenomen det där...


Så, det är skönt att slippa pendla men jag hoppas ändå på ett jobb i Uppsala som jag sökt. Största fördelen med Uppsala är att det inte är några köer dit, vilket är en väldigt, väldigt stor fördel. Att det tog 2,5 timme till jobbet i Haninge berodde ju liksom inte bara på längden på resan, en av de där två och en halv timmarna stod det ju mer eller mindre still.


Har även ett jobb på gång som tidningsbud, ett jobb jag tror jag kommer trivas med. Arbetstiderna (någonstans mellan 01.00-06.00) skrämmer mig lite, men samtidigt kommer jag ha massor av tid till hundträning under ljusa vintertimmar efter ett par timmars sömn på morgonen. Perfekt!


Fram tills jag får jobb, och även efter det såklart, ska vi försöka få lite ordning på allt här hemma. Huset och relationen har blivit rejält åsidosatta när jag jobbat så mycket så långt bort, men det ska det bli ändring på. Vi planerar en mindre renovering av tvättstugan för att få ordning och reda och ska försöka få klart hundhuset så snart som möjligt. Problemet med hundhuset är att där står två jättefina, mörkblå skinnsoffor som jag vill ha in i huset, men som inte går in genom vår lilla hall. Det är en tresits och en tvåsits, jättesköna! Vet ni någon som vill ha är det bara att hojta eller dra iväg ett mail på ersenius.forsberg@gmail.com. Vi, eller rättare sagt Åsa och Anders som vi inte betalat för dem än, vill ha en tusenlapp för båda två. Det är med sorg i hjärtat!


Idag ska jag först knapra färdigt på min lunchfrukost, läsa lite bloggar och sen ta itu med fönstrena och sätta upp julgardiner. Det är ju för 17 första advent på söndag! Tycker dock att snön kom alldeles för tidigt, jag blev inte minsta lilla glad. Jag brukar tycka om vintern och att snö är mysigt, men jag har inte glömt förra vintern som kändes som att den aldrig skulle ta slut och så kom den tillbaka lika fort. Sånt gör mig inte så glad, jag behöver få längta efter saker för att uppskatta de maximalt. 

 
ANNONS
 
Dvärghundspossen

Dvärghundspossen

25 november 2010 11:48

Så trist med Grizzly-jobbet, men som du säger... j-igt långt var det. Hoppas du snart får ett nytt jobb på närmare håll.

http://dpossen.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se