Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 8 november 2010

Lägesrapport

Av Carro - 8 november 2010 10:59

Har en ledig dag idag, min sista av fem men den första som jag är riktigt ledig på. Jag har jobbat på mitt extrajobb på FHTE och haft kurs i fyra dagar nu, så en helt ledig dag att "ta som den kommer" kändes välbehövligt. Det var länge sen jag hade en sån...


Jag har pysslat med lite pappersarbete för hundID hela förmiddagen, har en del kvar att göra där men det sparar jag till senare ikväll. Nu har jag precis kommit in från ett riktigt bra träningspass med Iddis. Vi gick en promenad bort till en grusparkering en bit härifrån och tränade lydnad.


Det var länge sen jag använde bloggen som träningsdagbok, det känns lite ovant :-) Men vi började med tre korta pass med utgångsställningar som vi verkligen jobbar med att få flyt på. De börjar bli riktigt fina, idag har han bjudit på riktigt trevliga rörelser och han söker sig in i rätt position oavsett vilket håll han kommer ifrån. Det som stör mig nu är att de är långsamma, det finns ingen "klatchighet" i rörelsen utan den blir väldigt kontrollerad och städad. Hm... I fortsättningen ska vi köra max tre repetitioner men se till att ha superbelöning de tre repetitionerna. Idag har vi kört i ett i tre gånger tre minuter och blandat lek och godbitar, vilket inte alls får samma effekt på fart och intensitet.


Sista passet la vi in några repetitioner med apportbocken i munnen. Jag vet inte exakta siffror, men ungefär hälften blev precis som jag vill ha dem och ungefär hälften uppstod antingen tugg, att han inte satte sig eller att han fastnade med apportbocken i mig. Han är tajt och djup i ingångarna, men den vänstra klossen på apporten fastnar ibland på framsidan av mitt lår så han inte får till djupet och svängen runt. Frustrerande! Sid försöker lösa problemet men det blir liksom aldrig bra och smidigt när den väl har "fastnat". Annars är jag förvånad över att hälften av repetitionerna faktiskt blev så himla bra! Det kändes fint att få ett kvitto på att träningen på att gå fot med apport, gå på kloss med apport och bara röra sig med apport har gett resultat. Sitta med apport är dock lite mer krystat, sitt överlag är något vi jobbar stenhårt på.


Gjorde två små kedjor. En med bara inmarsch på plan och belöning och en med inmarsch, fritt följ, ett misslyckat läggande under gång och en jättefin ligg från halt (Norges läggande under gång). Läggandet är frustrerande då han är så långsam ner och jag vet vilka fantastiska rysnings-lägganden han har i kroppen. Mitt nya mål inför nästa gång vi lägger in läggande under gång i en kedja är att han först och främst ska kunna bjuda på rysnings-lägganden under språngmarsch baklänges och med bra attityd och att han även ska kunna utföra momentet under språngmarsch framåt. Jag måste få det övertränat för att våga lita på honom i vanlig marschtakt. Tycker det är ett galet tråkigt moment...


Efter kedjorna körde vi två pass med just sådan läggandeträning och provade att belöna med boll, snörboll eller godbitar. Tyckte godbitar i position och sen ligga och vänta på fri fungerade allra bäst, kanske med en studsboll någon gång inimellan. Back to basic och generaliseringsträna de frivilliga klatch-läggande ordentligt. Det ska bli roligt.


Sen gick vi hem med en riktigt bra känsla. Jag tycker vi jobbar ihop oss bättre och bättre i träningen och han börjar bli fin att träna, även om hans kugghjulshjärna fortsätter göra mig väldigt frustrerad inombords.


Nej, nu ska jag slänga mig på soffan en stund.

Hund · Lydnad · Sid
 
ANNONS
 
Dvärghundspossen

Dvärghundspossen

8 november 2010 15:12

Jag tycker det låter som om du har en duktig Sid på det hela taget. :-)

http://dpossen.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se