Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2010

Live från Mariakursen 3

Av Carro - 31 augusti 2010 15:11

Hlagom till tredje passet kom solen och värmen men jag tycker Sid jobbade på bra ändå. Han kändes dock inte lika pigg i kroppen och en aning mossig i huvudet, kanske samma sak med mig i och för sig. Vi tränade detaljer i fria följet och måste träna in att skilja på när man ska sätta sig vid sidan och när man ska för li stående. För att träna stegförföyttningar och vändningar på stället kan det vara praktiskt att hunden är kvar i stå för att verkligen förstärka rörelse och inte slutpositionen. Vi tränade också på vår nya platsliggning. Vi har en bra platsliggning med vanligt läggande men jag vill även h någon form av hakan i backen att kunna ta till. Hakan i backen har han i krypet så det vill jag inte använda till platsliggningen, för att verkligen förstärka att det är olika moment. Istället har vi börjat träna in hakan på högertassen. Det går riktigt bra, ska börja förlänga tiden och öka svårigheterna. Det jag ska tänka på är att antingen inte använda klickern eller lära honom att hålla positionen även efter klicket i platsliggningssituationen. När hunden ligger och är så hundra fokuserad på en platsliggningen är risken att de inte kan sortera varifrån ljudet kommer ifrån och gå upp trots att det var någon annan än föraren som klickar. Sista passet ska vi försöka få till en liten kedja och sen träna saktagående, vi har sparat det bästa till sist!

 
ANNONS
 
Karin & Etza

Karin & Etza

31 augusti 2010 21:15

Saktagåendet kommer att gå alldeles utmärkt. Ni slog ju nytt rekord sist :-))

http://www.etza.bloggagratis.se

 
Dvärghundspossen

Dvärghundspossen

1 september 2010 07:42

Logan ligger med hakan på tassen ibland. Det ser rätt gulligt ut. :-)

http://dpossen.blogspot.com

Carro

1 september 2010 08:35

Ja det ser jättegulligt ut och heller inte lika hotfullt om någon hund skulle få för sig att gå fram.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se