Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2010

Live från Mariakursen 2

Av Carro - 31 augusti 2010 12:24

Nu har vi kört andra passet. Tittade på helheten i fria följet och gick sträckor med vändningar och halter. Riktigt bra såg det ut sa publiken vilket var jättetrevligt att höra. Han hamnar lite bakom längre fram i passet och min känsla är att han går där bakom och tycker livet suger för att han inte fått belöning på länge. De som såg det från sidan tyckte dock att attityden var kvar precis lka bra och att han hamnar bakom snarare är ett lyxproblem på den rasen jag har. Jag skulle verkligen behöva filma i fria följet för att se hur det ser ut och få bevis på att min känsla inte stämmer, viilket vi ska göra nästa pass. Som uppvärmning repeterade vi halter ochvändningar för att stärka upp sittandet vilket var en bra rutin, då var han i rätt tanke när träningen började. Vad vi behöver stärka upp ännu mer är vändningarna vilket vi ska göra genom att ha honom stående framför, gå in i position och belöna för att han följer mig i ccirklar åt höger och vänster. Han ska följa lika bra i cirklarna som jag vill att han ska följa i vändningarna. En annan rolig grej är tempoväxlingarna, att belöna att han hänger på direkt när jag twmpoväxlar. Snabb och långsam språng och snabb och långsam långsam. Det ska bli spännande att jobba med, vilket vi ska göra i nästa pass.

 
ANNONS
 
Emma & Arrac

Emma & Arrac

31 augusti 2010 12:50

Va spännande träning! Väntar på min privat lektion ;) Jag behöver en spark röven för att komma vidare åt rätt håll!

Woff från Arrac

http://www.hundreda.se

 
Dvärghundspossen

Dvärghundspossen

31 augusti 2010 14:13

Logan har ju alltid varit otroligt svår att få att jobba ett helt lydnadsprogram igenom, men en grej som hjälper en del är om man ger lite "tyst beröm" på vägen - dvs sneglar på hunden och flashar av ett stort leende och "strålar glädje", även fast man inte säger nånting och inte direkt gör nåt med kroppen heller.
Man kanske kan klämma in ett sånt "tyst beröm" när hunden är som duktigast, så kanske han tycker det är värt att hålla på ett tag till? En tanke bara.

http://dpossen.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se