Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2010

Live från Mariakursen 1

Av Carro - 31 augusti 2010 10:52

Har precis kört dagens första pass efter en morgon med snack och diskussion kring engagemang i träningen. Mycket bra tankar har kommit upp och ventilerats. Senare ska vi prata merom problematiken kring andra hundar också, vilket ska bli väldigt spännande. Första passet tränade vi sättanden. De är generellt ganska svagaoch man kan ju tycka att sättanden inte är något vidare viktigt när man inte ens ska tävla tävlingslydnad. Men sättandet finns överallt, i utgångsställningar, i halter och i hoppet. I sättandet ak vi jobba med generalisering, både i det frivillga och på signal. Han ska kunna utföra beteendet trots att jag ligger, står på en pall, står med ryggen till etc. Tittade på hoppet också och det ser riktigt bra ut, bra sug ut och bra fokus framåt. Ska dela upp momentet mer och köra återhopp för sig. Nu har jag låtit honom ta återhoppet på vägen tillbaka med bollen och ärligt talat bara tränat det en gång för sig. Trycket tillbaka måste vara lika bra som trycket ut, vilket vi ska jobba mer med nu. Bra engagemang och bra fokus men jag måste tänka på att balansera belöningarna så de inte alltid blir så heta. Mer lugna belöningar och de riktigt heta belöningarna någon gång inimellan. Till framtiden, när engagemanget sitter bättre, måste jag också bli snålare med mina belöningar. För en blivande tävlingshund är det viktigt att få vänja sig vid att det inte alltid kommer belöningar. Fortsättning följer.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se