Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 12 juli 2010

Fy för värmen och träningsstatus

Av Carro - 12 juli 2010 11:06

Jag är så fruktansvärt less på värmen! Jag har försökt träna lydnad tre gånger sen jag kom hem från Grekland och fått till ett kvalitativt pass, det var den gången jag och Åsa åkte ut sent, sent på kvällen. De andra två passen har jag försökt få till när det i alla fall sett ut att vara lite svalare, men det är fortfarande så varmt så jag inte vet var jag tar vägen. Det är en aning frustrerande, vi ska tävla i oktober och behöver fler än ett kvalitativt lydnadspass per månad (är nu glad att jag satte tävlingsdatumet så pass sent, det har inte funnits möjlighet till så mycket träning som jag vill).


Nu har vi anmält till flera kurser. Nu närmast är ett sökläger för Ulrika Norell i Järvsö och senare i augusti ska vi samlas för elitsatsningen i lydnad för Maria Hagström igen. I september ska vi gå två dagar med brukslydnad för Niina Svartberg och en dag med apportering för Fanny Gott. I oktober blir det förhoppningsvis två dagar med koncentration och avslappning för Åsa Jacobsson, men den kursen är inplanerad samma helg som vi planerat in vår tävlingsdebut så vi får se. Jag vill ju så gärna, av tusen olika anledningar, göra debuten just på ÖBK.


Fram till söklägret var min förhoppning att han skulle tänt ännu mer på sök och dessutom ha en påbörjad markering, men nä. Wiraspelen har tagit så mycket tid i anspråk att vi bara kunnat träna tre-fyra gånger sen Grekland. Jag har sporadiskt förstärkt skall i vardagen men hittills kopplar han det mera till tystnaden, för efter att jag belönat ett skall så kniper han igen käften resten av dagen i stort sett. Får försöka tajma mera mitt i skallet och trycka in godbitar/boll i munnen innan han skällt klart. Får med andra ord börja som Thomas, leva med en klicker i handen.


Vi har pillat lite lydnad inomhus, mest kryp vilket går framåt hela tiden. Det är i alla fall härligt! Ska börja jobba lika målmedvetet med saktagåendet nu också.


Längtar efter lite social samvaro på brukshundklubben vilket behövs för oss båda. Inte för träningen utan för just den sociala samvaron. I värmen och när tröttheten tar över har Sid börjat sticka efter andra hundar, och jag måste vara stenhård på att hålla passen korta, intensiva och engagerade från båda håll. För tillfället undviker jag situationerna så länge jag inte har koll på läget, men jag har en plan för hur vi ska jobba med problemet så vi kan träna obehindrat igen. Här saknar jag Forshaga något fruktansvärt, eftersom man där hade tillgång till hundstörningar i alla dess former och färger på ett sätt som man inte har här hemma. It sucks.


Har inte spårat någonting sen spåret jag presenterade här på bloggen. Ska åka till mamma och pappa ikväll och funderar på att lägga ett spår i hästhagen deras om hästägarna godkänner det, skulle vara spännande att se hur han hanterar den störningen. Kanske kan vara bra att börja så innan jag går över till Lennart och frågar om jag får lägga spår i hans kohage...


Annars laddar vi med att göra ingenting och väntar på att värmen ska lägga sig. Är stolt över mig själv som åtminstone försöker tänka på kvaliteten istället för kvantiteten och hellre låter bli att träna. Sid är påtagligt tagen av värmen och ligger hellre i bädden och sover än hänger oss i hasorna när vi renoverar, förbereder fest, har fest eller snurrar runt i huset i allmänhet. Här är två bilder tagna med mobilen, en (utomhusbilden) är tagen unde Fredriks 25-årsfest och den andra (biabäddsbilden) är tagen dagen efter en Wiragängsfest när vi håller på att städa och dona.


   

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sara och Dagmar

12 juli 2010 12:07

1. Dagmar hälsar att hon gärna kan köra sök med dig istället för Sid. Hon är nämligen väldigt bra på att skälla.

2. Var ska du gå Åsa-kursen? Jag vill också jättegärna gå den! Tror vi skulle kunna få mycket inspiration där. Dock har det gått så sjukt mkt framåt med passiviteten för Dagmar. Är så himla stolt över henne (oss)!

Kram från oss

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se