Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 5 maj 2010

Omöjlig kärlek till förbjuden frukt

Av Carro - 5 maj 2010 13:08

Jag blev kär i går. Vi hade som sagt besök av FHTE som visade preparatsök i olika miljöer med tre av sina hundar. När vi kom in i byggnaden där ammunitionssök skulle visas låg det en vacker schäferpojke på golvet. Han låg och tittade på oss, la sig på sidan och vilade medan hans dressör berättade för oss om deras gemensamma arbete och kastade sig upp, redo för jobb, så fort hon pockade på hans uppmärksamhet. Han hade en naturlig systematik i söket, jobbade noggrannt och fokuserat, hade en trygghet både i sig själv, i miljön och bland oss åskådare, en motor som verkade vara enorm men ändå så balanserad, sökte ivrigt och självständigt och hade en utstrålning som var bland det läckraste jag har sett. Helt otroligt att hunden bara blivit tränad ett par månader.


Hade kunnat ringa till FHTE direkt och säga att om han mot förmodan inte skulle duga till så hade han ett hem hos mig pronto. Men jag kan inte se en enda anledning till att han inte skulle duga till ;) Som tur är har han gått i avel och har två kullar efter sig, och de avkommorna kommer jag helt klart hålla koll på om de i sin tur går vidare i avel. Någon gång i framtiden ska det ju bli schäfer för mig.


Var för skojs skull inne och tittade på hans MH och det gjorde ju inte saken annorlunda, se själva: S52580/2008


Vad ska jag säga annat än att jag blev kär!

 
ANNONS
 
Johanna

Johanna

5 maj 2010 19:36

Åh jag förstod bara av att läsa din text att det måste vara Dagir! :-D Han är så häftig!
Minns speciellt när vi var och tränade sök i byggnad och han gick rakt in i en trave lastpallar för att han var SÅ inne i sökarbetet med nosen, att han inte använde ögonen ett dugg.

http://johannalofgren.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se