Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under april 2010

Av Carro - 6 april 2010 21:03

Påsken firades i Sundsvall tillsammans med min släkt. Vi firade även min födelsedag däruppe och jag fick massor med fina presenter. Det är så jäkla bra att skriva önskelista, fick bara saker jag verkligen ville ha! Vissa till och med riktigt oväntade, till exempel att mina mostrar som inte är sådär jättehemma på hund (för att uttrycka sig politiskt korrekt) köpt tjänstetecken, spårlina och godishållare till mig och Sid! Ett par ordentliga träningsbyxor och walkie talkies (!) från mamma, pappa och syster med familj satt också väldigt fint på plats. Nu jäklar ska det tränas skogsarbete!


På påskdagen pkte jag och mamma till Birsta city och shoppade kläder till bal och avslutning. Jag är så nöjd med kläderna, helt underbara! Kan en svart moccakavaj med guldfärgade dragkedjor och utsmyckning bli så mycket annat? Längtar efter att få använda dem!


Resten av påsken har bestått av regn, dis, massa god mat och efterrätter och det bästa av allt - förkylning. Har varit däckad i soffan både i går och hela eftermiddagen idag. Jag borde kanske inte ha åkt på hundträningen idag, men med hostmedicin, nässpray och ipren har det gått riktigt bra. Nu är både hostmedicinen och nässprayen slut dock så jag fasar lite inför natten. Tur att träningen inte börjar förrän tolv i morgon...

Av Carro - 6 april 2010 20:41

Tredje dagen, i onsdags, började jag med att ta mig till Kista rekordsnabbt - 40 minuter mot måndagens flera timmar! Anledningen var att jag började tolv i onsdags vilket innebar noll köer, på vägen dit i alla fall...


Jag var på klubben i god tid och la ett kort spår till Sid uppe i skogen. Sen tränade vi lite lydnad i väntan på att spåret skulle ligga till sig. Lydnaden gick helt okej, han har känts svår att få fokuserad på rätt saker på senaste tiden vilket antagligen beror på att jag börjat styra lite mycket i lydnadsträningen och inte låtit honom tigga igång träning. Det blir väl så när man börjar lägga fokus på kedjor istället för på grunder. Svårt att hitta balansen där tycker jag. Vi jobbade i alla fall med fria följet där jag tillslut gav upp alla försök från min sida att "be honom jobba" och istället gick åt andra hållet och lät honom söka upp vänstersidan själv. Attitydförändringen var total! Sen jobbade vi med läggande under gång med bra engagemang och attityd, där är vi nog i hamn med ett moment om ett par pass.


Spåret gick kanonbra, poletten har verkligen börjat trilla ner nu. Härligt! Nu ser jag fram emot spårkursen om två veckor så vi kan jobba vidare på det här fina intresset. Får se om han inte blir en spårhund ändå, det är ju så roligt!


Resten av dagen bestod mest av skyddsträning där jag bl.a tittade på ett ekipage som körde igenom hela RPS-uppkörningen som ett genrep inför den årliga uppkörningen för polisen. Spännande att se vad som ingår och höra lite hur bedömningen går till.


Efter träningen, som var väldigt lerig, fick Sid komma ut och mingla lite på parkeringen där han fick tag på en leksak som han tog hundra ärevarv med runt parkeringen. När han hade gjort det började han komma in till oss som stod och pratade och bjöd in till lek med var och en av oss. Duktig fnutt!


Resten av kvällen bestod av väldigt mycket bilkörning då jag och Fredrik åkte till Sundsvall för att fira påsk. Vi lyssnade på Postcard killers av Liza Marklund och James Pattersson, det var andra gången jag hörde den och den var lika bra denna gång. Resan gick alltså ganska smidigt, även om vi båda var trötta.

Av Carro - 1 april 2010 12:55

För jag fyller år idag! Ska bara njuta av dagen, umgås med mina släktingar här uppe i Sundsvall, äta god mat och bara ha det bra.


Vi hörs efter påsk, glad påsk på er allihop!


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< April 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Skapa flashcards