Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 30 mars 2010

Secken dag 2

Av Carro - 30 mars 2010 23:17

Helt slut. Åkte klockan sex i morse för att ta mig ut till Botkyrka före köerna började och nu känns det i kroppen att det gått flera dygn utan ordentlig sömn. Varför jag fortfarande är vaken är för att jag skriver det sista på mitt avelsarbete som ska skickas in i morgon, det skulle jag skrivit klart idag på eftermiddagen men jag blev visst kvar på hundträningen längre än beräknat...


Vi var i ridhuset idag och tränade skydds och lydnad. Jag tittade på när Lennart körde skyddset och hjälpte några ekipage med deras lydnad. Var behjälplig som budföringsmottagare, bollkastare, störningsobjekt och andra såna där saker som det är bra att ha en praktikant till.


Efter lunchen var den officiella praktiken över, men jag åkte med fyra av hundförarna till Botkyrka BK för att träna lydnad. Det var roligt att få nya ekipage att granska och upptäcka att vi ser och tänker olika saker beroende på vad man fokuserar på. Bland annat var det en som tränade apporteringar med sin schäferhane och alla vi tre som tittade på såg tre olika saker i momentet att kommentera. En var fokuserad på hunden och såg bra fart och attityd, en var fokuserad på föraren och såg att belöningsplaceringen var lite galen, ytterligare en var fokuserad på en annan del av hunden och såg resultatet av belöningsplaceringen... Fördel med många ögon som granskar träningen!


Min egen träning blev lite ostrukturerad på eftermiddagen. Jag håller på att bygga upp någon form av helhet och vi kör mycket kedjor. Jag tror det kommer ta ett tag innan vi båda känner oss helt trygga i att jobba med längre och längre kedjor och framförallt jag måste bli tryggare i att lita på att Sid faktiskt klarar av det. På morgonen gjorde vi några kedjor där vi blandade inmarscher baklänges, ett steg fram och halt, utgångsställning, nedläggande i utgångsställning, fri, sitt och nedläggande från sitt. Det gick sådär, fast den första var helt okej och det får vi plocka med oss.


Senare på förmiddagen körde jag kedjor med ett steg fram och halt och tänkte sträcka antalet repetitioner före belöning tills jag kunde göra uppåt tio steg och halter. Jo, tjena. Fick kämpa länge för att få till ett steg halt, ett steg halt (alltså två repetitioner före belöning) utan att Sid tappade fokus efter första halten eller blev galen och hoppade (!) i första steget.


Efter lunch på Botkyrka BK gjorde jag liknande kedjor som på morgonen men det var jättesvårt. Kanske ska nöja mig med bara själva framföringen första gången på en ny plats och sen kanske bara köra en kedja, belöning och resten detaljträning. Blir roligare för både honom och mig.


Sista lydnadspasset för dagen tänkte jag bara köra detaljträning men på vad kom lite vart eftersom, som sagt - ostrukturerat. Tillslut blev det en salig mix av utgångsställning och fritt följ, framförgående, nosduttar, näsnosduttar, backande, platsliggning m.m m.m Hm, behöver jag överhuvudtaget berätta att fokuset inte riktigt satt där det skulle? Inte kom han tillbaka med grejor heller... Vad lär jag mig av det här? Jo, inte träna när man är trött och inte riktigt kan ge kvalitet på träningspasset. Som om jag kommer komma ihåg det i morgon.


Nej, nu måste jag gå och lägga mig innan jag somnar på tangentbordet.


So long!

Hund · Lydnad · Praktik · Sid
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se