Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 23 mars 2010

Maria Hagströmkurs

Av Carro - 23 mars 2010 21:59

Den första av två dagar på den fjärde samlingen för Maria Hagström är nu slut, och likaså är jag.


Vi har varit ett delvis nytt gäng de här två dagarna vilket resulterade i att kursen bestod av majoriteten jakthundar! Vi har fyra cocker spaniels, en kleiner münsterländer, en korthårig vorsteh, en flatcoated retriever, en rottweiler, en border collie och en malinutt (min egen då) fördelade på sju förare. En riktig fågelhundsinvasion med andra ord, något man inte ser varje dag på lydnadskurs! Det är jättekul att se olika raser jobba och framförallt se hur förare av olika raser anpassar sig till sina olika hundindivider.


Det är härligt nu när vi kommit lite längre i vår gemensamma träning jag och Sid, för det finns fler detaljer och mer finlir att titta på och få hjälp med, sådant som man inte kan lösa på egen hand. Idag har jag och Sid jobbat med tävlingsträning, som gick något sämre än jag räknat med, fotgående som gick helt okej, framförgående som gick jättebra, apportering som gick bättre än jag räknat med, varsågodövningar med hyffsat tryck och kryp med något röriga rörelser. En längre sammanfattning kommer i morgon, jag har antecknat flitigt både under mina egna pass och lite tankar från andras.


Under kvällen har jag avnjutit en gräddig pasta tillsammans med Lena och bott in oss i vår lilla stuga på Lekeberga gård. Sen dog vi framför varsin dator medan hundarna har ömsom rejsat, ömsom sovit, ömsom vandrat och ömsom busat. Just nu leker Sid med cockern Totte, det märks att pojkarna är trötta för det galna rejsandet har övergått i lite lugnt brottande på golvet. Sid har också fått träffa rottweilern Dacke, som förhoppningsvis har hjälpt honom att komma över sin rottweilerfixering.


I morgon fortsätter vi beta av vår långa lista med saker vi vill träna. Det är underbart med uppvärmd inomhushall, konstgräs, duktig och inspirerande instruktör och träningskompisar med falkögon.


Men först ska vi sova, godnatt!

Hund · Kurs · Lydnad · Sid
 
ANNONS
 
Li Åstrand

Li Åstrand

24 mars 2010 15:04

Hejsan Carro!
Helt otroligt vad du skriver och ligger i! Har varit lite dålig på att läsa bloggen det senaste och har missat massor känns det som....
Fick du mitt mail?
Syns snart hoppas jag :)
KRAM!

http://liiastrand.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se