Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 22 mars 2010

Tankar kring Sids apportering

Av Carro - 22 mars 2010 21:20

När Thomas (Mohlin) fick höra att jag skulle skaffa malle var hans första kommentar "börja med apporteringen tidigt". Det gjorde jag också, genom att bygga upp kamplek och regler kring denna (t.ex. dra emot oavsett vad jag gör, inga tassar på mig, ha en bra attityd utan att bli kampgalen, släpp på "tack"). När jag sen började med den mer formella apporteringen, eller rättare sagt att gripa och hålla olika typer av föremål, trodde jag till en början att det skulle gå som en dans.


Han hade klippgripanden, höll stadigt som om han fått tag i det finaste han någonsin kunde tänka sig och hade en underbar attityd. Men det går åt fel håll! Ju mer jag försöker pressa på att gå vidare desto sämre blir resultatet och apporteringen är numera ett moment där jag mest känner mig frustrerad och uppgiven.


Med Sid provar jag mig fram med nya tillvägagångssätt som jag inte jobbat med från början med varken Ebba eller Askari och det kanske är just det, att vara ute på lite osäker mark där man inte har hela bilden riktigt klar för sig, som gör att jag blir dålig i min kriteriesättning.


Visserligen har vi inte fått till många kvalitativa pass, men jag tycker ändå att känslan borde peka åt ett annat håll. Det borde kännas som om vi är på väg åt rätt håll och jag borde mer och mer kunna se beteendet utvecklas mot någonting användbart. Samtidigt vet jag att den här , som jag ofta kan känna när jag inte riktigt får till saker och ting som jag vill ha dem, ofta vänder med mer träning, bra utvärderingar och mycket eftertanke.


Det ska bli härligt att komma in i en hall i morgon och träna loss för glatta livet. I morgon ska vi tävlingsträna, träna fritt följ, leka och komma tillbaka med leksaker och träna framförgående. Vi ska även försöka få till lite apportering och hopp-stå utanför Mariaträningen för att känna efter vad vi ska ta upp på onsdag.


Jag återkommer med rapport!

Hund · Lydnad · Sid
 
ANNONS
 
Karin

Karin

22 mars 2010 22:01

Du kan lära Falcon oxå! Han e värdo! Men det e bara för han har en värdo matte som inte lärt honom hur han ska göra!

http://karinofalcon.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se