Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 23 februari 2010

När jag blir stor...

Av Carro - 23 februari 2010 21:54

...ska jag vinna nordiska i skydd. Sådäså! Första steget taget genom att gå teorikursen för skyddslicens, vilket var jätteintressant. Många intressanta diskussioner och väldigt mycket kloka tankar.


Kom fram till att kommunikation med sin hund och figurant, en god representant för sporten, ödmjukhet gentemot andra sporter och andra hundraser, ansvar för de egenskaper man plockar fram hos hunden, vara kräsen i sitt val av figurant, kunskap om hundens mentalitet, inte underskatta behovet av "ordning och reda" och en god hundhållning i övrigt är några viktiga egenskaper för en bra skyddshundsförare.


Vi pratade regler och lagar i korta ordalag som löd ungefär "stackel och el är strängt förbjudet och upptäcks ni med det så åker ni ut med huvudet före".


Det klokaste som sades under kvällen kom faktiskt från min egen mun, men det är inte mina ord. "Man måste kunna hitta dragläge och bromsa innan man kan börja gasa". Tycker det är bland det klokaste jag hört om skyddshundsträning och sammanfattar väldigt mycket.


Nu ser jag fram emot, eller jag riktigt suktar mot, att lära mig mer och få jobba mer praktiskt med skyddsträningen. Och se om man kan starta någon gång med en arg liten bjäbbmalle. Som för övrigt är den underbaraste på hela jorden idag, riktigt, riktigt dyr.


Tyvärr verkar det nu inte komma någon Jeep i morgon, så jag får fundera ett varv till på hur jag ska lösa helgen. Törs man åka Volvo till Örebro och sen vidare tilll Stockholm i snökaoset? Törs man lita på SJ? Törs man chansa? Har man lust att sejfa? Hoppas Börnis kommer i morgon i alla fall :) Man kanske inte kan få allt, men kan man bara få Börnis så löser sig nog resten.


Nu ska jag och min stjärna gå och lägga oss och sova.


God natt!

Hund · Kurs · Sid · Skydd
 
ANNONS
 
Ida

Ida

24 februari 2010 17:38

Vilken härlig injektion av skyddsreflektion du gav här! Jag är ju smygbeundrare av sporten och var väl en av de som hängde mer eller mindre dreglandes över staketen under senaste SM. Tror det kommer komma mer skyddsträning med kvalitet istället för det där härjandet och gapandet. Frida är väl om någon en bra representant för det, så tyst och fint det ser ut, med ordning och reda. Mondioring verkar ju om möjligt ÄNNU häftigare! Någon gång blir det en malle här hemma också, om jag bestämmer mig för att satsa. Kör hårt!

http://www.tajma.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se