Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 22 februari 2010

Resten av helgen

Av Carro - 22 februari 2010 09:20

I lördags satt jag hundvakt åt Trazzel. Om man nu kan kalla det hundvakt att sova med hundarna i soffan och kolla på CSI-DVDer. Inte så ansträngande :)


I går träffade jag Sara och Dagmar för andra gången och vi tränade inkallningar och passivitet. Sid fick en chans att följa med ut och träna passivitet han också som störning till Dagmar och det gick bra.


Under eftermiddagen och kvällen höll vi oss inomhus och pluggade och tränade om vartannat. Tränade på stadga i sitt med mig sittande på en stol som störning (!). Upptäckte att det var jättesvårt att hålla positionen när jag satte mig ner på någonting, men vi fick snabbt till det. Måste träna mer stadga i olika positioner i kombination med uppbindningsträningen så han förstår att det är olika saker med olika kriterier. I stadgeträningen heeelt stilla men i uppbindningsträningen röra sig så länge inte kopplet sträcks. Har märkt att han blivit oroligare i både ligg och stå också.


Sen tränade vi olika tricks:

Stoppa näsan i en kruka och vispa runt (från början hade jag tänkt mig ett frys i krukan, men det va så mycket damm i krukan så jag fick ett vispande med näsan, skitgulligt!) och frysa med näsan på en burk utan att röra tassarna (svårt!).

Backande med fokus på att sträcka längden på både steg och sträcka.

Hakan i backen. Mycket framåtdrift, funderar på om det är fysiskt omöjligt för hnuden utan bröstkorg att lägga hakan rakt ner och han måste luta sig framåt. Får be någon kolla på det.

Baklängeskryp.


Idag tog han i! Härligt!


Vi började också med den andra delen av ingången - sätta sig framför. Det gick, sådär. Det finns en viktig grundfärdighet som fattas, nämligen kontakt sittandes framför. Han söker sig väldigt in i utgångsställning. Pillade lite med inkommandet också då jag tänkt ha en dålig nostarget, alltså att han nästan ska nudda med nösan på min mage. Men att träna dåligt medvetet är skitsvårt! Fick inte riktigt till det igår mer än belöningar för "nästan hela vägen fram". 


Nu ska jag ta och förbereda mig för skolan om en stund. Sitter med datorn i knät och håller på att ladda upp bilder på photobucket. flyttar jag på datorn kommer internet att hoppa ur och uppladdningen avbrytas, så jag hoppas den är klar snart så jag kan bege mig.


So long!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se