Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 18 februari 2010

Personlighetsgeometri (eller: jag är en triangel)

Av Carro - 18 februari 2010 21:16

Fick lära mig något nytt om mig själv idag, nämligen att mitt val av favoritform kan säga väldigt mycket om mig som person.


Magister Thomas i personlig försäljning hade tidigare målat upp olika former som mina klasskamrater fick välja mellan. Jag var tyvärr inte där då, så för de var det repetition men för mig helt nytt och väldigt fascinerande.


Han ritade upp fem former, en kvadrat, en triangel, en cirkel, en krumelur och en rektangel och så fick man välja den man tyckte bäst om. Jag vågade såklart inte skrika ut det högt eftersom jag alltid är rädd för resultatet i sådana här situationer (därav att jag gör väldigt många quiz på facebook, men bara publicerar en bråkdel på min profilsida). Tyst för mig själv kände jag dock en dragning till triangeln.


Så bärjade Thomas gå igenom vad de olika formerna representerade för personligheter och det var ganska skrämmande när han sa att triangeln står för en person som är karriärlysten, ambitiös, målmedveten och tävlingsinriktad. Jämför man med de andra figurerna kände jag att någonting träffade lite överallt: social (cirkel), i behov av rutiner (kvadrat), kreativ och undersökande (krumelur) m.m men ingenting stämde så väl in som beskrivningen av triangeln.


Sen hade vi en diskussion av vad som händer om man som säljare möter en kund med annan form än sig själv. En cirkelkund kan vilja prata och bilda relation med säljaren medan en triangelkund vill få affären i hamn snabbast möjligt. Väldigt intressant.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se