Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 26 januari 2010

Inte så mycket till energi

Av Carro - 26 januari 2010 21:32

Jag och Fredrik åkte till Rånas slott förra helgen för att "ladda batterierna" som det så fint heter. Jag tror helgen var välbehövlig för oss båda och vi hade det helt underbart med massor av god mat och sköna bubbelbad.


Efter helgen åkte Fredrik med mig ner till Karlstad för att hämta ut Jeepen som varit på verkstad. Det var mysigt att få en extra dag tillsammans, även om man kanske inte kan kalla vårt förhållande ett distansförhållande då vi träffas i stort sett varje helg så är det ändå jobbigt att vara ifrån varandra så mycket. Jag trivs inte med att vara ensam.


Framförallt just nu känns det extra jobbigt att sitta här nere i Värmland och ha honom hemma i Bergshamra. På fredag kommer vi nämligen åka till vår veterinär Annelie och ta bort Ebba. Vi har kommit till en punkt där det inte finns något mer vi kan göra. Jag vill helst inte prata om det, inte just nu i alla fall.


Är väldigt glad att jag har vänner runtomkring mig här nere (och på internet) som alltid är så underbara och förstående. Och alla fantastiska lärare på skolan som stöttar mig genom det här. Det är helt ovärderligt och det hoppas jag de (ni) förstår.


Annars då... Livet rullar ju på och jag försöker passa på att engagera mig i Sid när inspirationen och motivationen infinner sig. Idag har vi tränat både lydnad, skydd, sök/bevakning och agility, trots att energin inte varit på topp hela dagen.


I morse gjorde vi en patrullstig med två figuranter i vind ca 10 meter från stigen som han redde ut kanonbra. Tydliga och fina markeringar och det kändes att han gjort det här tidigare. Härifrån ska vi fortsätta att bygga upp intresset för att hitta och följa upp vittring från människa, genom att drälla på stigen och få vinst i att göra det. Jag tog med mig jättemycket från de första sökträningarna jag var med på med Susanne och riktade själv mycket intresse i figuranterna medan Sid blev belönad av dem. Det verkar som att han svarar bra på det.


I pauserna mellan våran tur i skogen och figurantarbete tränade vi fritt följ, stå och bakombytesgrunder. Sid börjar bli riktigt duktig på bakombytesleken och jag får anstränga mig för att lyckas lura honom att göra fel. Behöver ny inspiration. Fria följet gick sämre. Ett, två, tre och fyra steg - kanonbra. Sen har vi en spärr vid fem-sex steg. Orsaken är enkel: vi har inte tränat det. Enda tillfällena vi tränaf "fritt följ" är på promenaderna då han egentligen inte är inne i arbetsmodus. Det som måste till är mer organiserade och välstrukturerade träningstillfällen.


Stå gick kanonbra idag och han kunde tillochmed bjuda på stå stilla samt de allra flesta gångerna stilla med bakbenen direkt i landningen. Belönade både från vänster och höger och försökte hela tiden leverera belöningen från den hand han inte förväntade sig. 


Men, det märks att min hjärna inte riktigt är med mig för sen fick jag för mig att träna sitt-utan-hopp-innan vilket såklart inte gick alls. Då är det tur att man har träningskompisar med hjärna som kunde säga åt en att kanske inte repetera massa hopp-stå för att nästa pass försöka sig på sitt utan hopp. Framförallt inte på en kedjeklok hund. Klokt, klokt. Vi la ner det för dagen.


Sist idag tränade vi skydd som är en riktig energy boost för mig. Jag blir så lycklig av att höra min arga lilla hund plocka fram mjukisbjäffandet, se glädjen i hans ögon när Rikard tar på sig figurantbyxorna, se honom ta munnen så full av bitkudde att den nästan hamnar nere i halsen på honom och få honom att hålla sig helt lugn och stilla i pauserna mellan lekstunderna. Jag erkänner - jag har blivit nörd.


Hade egentligen tänkt plugga och städa ikväll men nej, det får bli i morgon istället. Nu ska jag gå kvällspromenad, ta en varm dusch och sen krypa ner i sängen och läsa med mallebarnet så nära som det bara går. Det är tur att jag har någon att krama om nätterna.


Har skrivit hela tre blogginlägg som jag ska skicka in till Hundtränarens gästblogg men jag kan bara inte förmå mig att trycka på "skicka-knappen" eftersom jag har sån fruktansvärt prestations-(och perfektions)ångest. I morgon SKA jag göra det.


Allt för nu.


Kram på er.

Allmänt · Ebba · Lydnad · Sid · Sök
 
ANNONS
 
Karin & Etza

Karin & Etza

27 januari 2010 22:11

Jag lider verkligen med dig Carro. Tufft beslut men man kommer ju till en gräns och du om någon har ju verkligen försökt allt. Hoppas att Sid och dina nära och kära kan lindra lite. Många stora kramar.
Karin

http://www.etza.dinstudio.se

 
Anna Möllerberg

Anna Möllerberg

29 januari 2010 20:32

Usch Carrro:-(! Fick veta detta för sent... hann inte krama om dig och säga att du gör helt rätt efter allt du gjort för henne... Tänker på dig nu! Vi ses nästa vecka...

Kram Anna

http://www.kennelprosport.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se