Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 21 januari 2010

Inomhusträning

Av Carro - 21 januari 2010 19:43

Tränar inomhus. Inte för att få det störningsfritt för det är det absolut inte här inne, utan snarare för att det är betydligt roligare att träna där det är ljust, torrt och varmt.


Har tränat apportering och backande samt att komma tillbaka med grejer. Det senaste går riktigt bra, både med kampleksaker och bollar. Skönt att någonting går bra, resten gör det inte. 


Eller, jo, det går bra. Eller helt okej. Men han känns så trött och oengagerad. Snurrig i huvudet och inte alls med. Svår att få på rätt spår och svår att få att koncentrera sig på rätt saker. Han tar inte i så mycket som jag skulle vilja, det känns som att han har så mycket mer att ge. Det gör mig lite frustrerad.


Jag hade den här känslan i höstas också, i oktober-november där någon gång. Då kunde han sticka in i köket mitt under ett träningspass, gå ett varv och sedan komma tillbaka. Det är säkert hjärnkapaciteten som inte räcker till med alla dessa hormoner som spelar in men jag känner ändå att jag behöver se över mina belöningar och hur träningssituationen ser ut.


  • Mer lek. Nu när han kommer tillbaka så fint kan jag använda kastade bollar istället för kastade godbitar i de moment där det är lämpligt.

  • Kortare pass. Vara noggrannare med att ställa klockan och då på max 2 minuter innan paus.

  • Pausa i stängd bur, för att lättare kunna koppla bort arbetstanken och verkligen pausa. Han kopplar visserligen av bättre i öppen bur, med innebörden att han ligger ner och ser ut att vila, men jag märker att han blir mycket fortare trött av att ligga i öppen bur än av att ligga i stängd. Måste sära på vad det är jag tränar. Koppla av i hjärnan med öppen bur är något vi får träna separat, liksom koppla av i kroppen i stängd bur är något vi får träna separat.

  • Godare godbitar i mindre bitar (högre kvalitet på godbitarna).

  • Mer tricksträning och annat "onödigt" som vi inte har krav på oss att få till.

  • Inte vara rädd för att gå vidare i träningen bara för att han har en liten "downperiod".

Nu ligger han på sidan på golvet och verkar ganska trött efter totalt kanske tio minuters träning utspritt över kvällen. En trött malinutt är väl inte världens godaste tecken på att allt står rätt till... Eller så är jag bara hönsmamma.

Hund · Lydnad · Sid
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se