Kontrollerad lek - Som hund och katt

Alla inlägg under december 2009

Av Carro - 14 december 2009 21:41

I morgon beger vi oss av mot Örebro och Maria Hagström igen. Har bara med mig Siddis och ska fokusera på fria följet. Vad vi ska göra mer blir det till att tänka på i bilen i morgon.


Har känt mig extremt ostrukturerad på senaste tiden i och med allt detta pluggande, det är inte likt mig. Ett mål för säsongen 2010 är att bli mer, just det, strukturerad.


Det vi behöver fokusera mest på den närmaste framtiden är:


 • Fria följet
 • Stadga i stå, sitt, ligg och utgångsställning
 • Tricksträning (för shapingrutin och signalkontroll)
 • Signalkontroll
 • Leka med nya personer
 • Mingla
 • Burlekar
 • Ensamhetsträning

Nu ska jag packa det sista och sen sova för att va pigg och glad i morgon bitti.Lär behöva plugga en hel del under den lediga tiden i Örebro också, man kommer aldrig ifrån det.


G'natt

ANNONS
Av Carro - 12 december 2009 17:26

Ju mer saker jag bockar av på att-göra-listan desto mer hundträningssugen blir jag. Men det kommer jag inte ha tid med idag, tyvärr. Nästa vecka är det dock dags för andra samlingen på Maria Hagström-kursen vilket jag ser fram emot massor. Kommer bara ha med mig Siddis och fokusera på fria följet.


Nej, jag har verkligen inte tid med det här så det får räcka...


ANNONS
Av Carro - 10 december 2009 19:31

Ni behöver inte vara oroliga (eller lättade), jag har inte slutat blogga ;) Har bara haft och har fruktansvärt mycket att göra de här sista veckorna i skolan. Det är plugg över öronen, jag har dessutom några rester kvar sen jag var borta och tog körkort så det är ännu mer.


Nu är i alla fall sista biologiprovet avklarat, jätteskönt! Nu har jag bara en labbrapport att skriva klart nästa vecka. Jag betar sakta men säkert av "Inte länmat in" noteringarna på schoolsoft. Är avundsjuk på Lina som bara har Dressyr och eftersök C kvar, hur lyckas hon?


Hundarna får tyvärr ta det ärtt lugnt just nu. Askari har redan åkt hem på jullov och jag kan tänka mig att han njuter av lugnet. Sid är med mig i Forshaga men så där vidare mycket hundträning vill jag inte påstå att vi har tid med.


Vi hade det jättemysigt i Göteborg. Hundträning, god mat, bra film och TV och trevligt sällskap - det kan inte bli så mycket bättre. Dessutom köpte jag jättefina hundburar till min bil, är så nöjd! Det är jätteskönt att ha ordentligt skydd för hundarna i bagaget.


Men ja, det dröjde ju inte länge då innan jag körde in i ett plank och bilen gick sönder. I helgen var jag hem och bytte bil och rattar nu Fredriks Jeep här nere i Värmlandsskogarna. Jag har en känsla av att någon sitter i Starrmora och biter på naglarna... Det är väldigt tråkigt att köra automat bara, min vänsterfot är alldeles rastlös...


IPO-träningen rullar vidare. Sid har utökat sin lekreportoar med så många människor nu att jag tappat räkningen, härligt! Det känns, även för mig som inte kan mycket alls om sporten, som att han utvecklas för varje pass och vi har så roligt! Han har bra bett, lugnar sig snabbt efter att ha fått vinna trasan, skäller som den mes jag vill att han ska vara och känns bara allmänt balanserad. Det känns kanon och jag är så glad att jag fått en figurant som inte bara drar upp och drar upp och drar upp utan lyssnar på mig och mina önskemål samt läser hund väldigt bra.


Lydnad tränar vi också men där händer väl inte så mycket. Kommer inte vidare i fria följet utan ska jobba med det på Mariakursen nästa vecka. Annars jobbar vi med att kvalitetssäkra grundfärdigheter vilket går sådär, men jag tror helt enkelt lösningen stavas mer träning. Hade massa godbitar i fickan igår när jag satt och pluggade vid datorn och Sid bjöd på hakan i backen i soffan. Jag plockade godbitar ur fickan och gjorde lite omvänt lockande, belönade och fortsatte plugga. Så fortsatte vi hela kvällen och han kunde ligga i flera minuter och bara fokusera på mina fingrar som smattrade över tangentbordet. Ska nog ta tag i platsliggningen snart också.


Jag och Askari tävlade lydnad på Lucia Cup förra helgen och fick ihop 185,5 poäng och LP1. Tredje placeringen på så fina poäng kändes lite sådär, men det är inget man kan göra åt. Vad som var ännu roligare var att Catherine med Xanto som gick grundkurs för oss i somras och helgkurs i höstas gick och vann lydnadsklass 1 andra dagen och tog dessutom hem en andraplacering i cupfinalen! Stort grattis till er, ni har gjort ett kanonjobb!


Insåg hur mycket jag saknade mina träningskamrater på ÖBK och hoppas få lite mer tid för de nästa termin. Men med tanke på hur mycket det är nu är väl det ett önsketänkande.


Jag och Sid är anmälda till Canis elitsatsning i sök nästa år vilket ska bli jättespännande! Massor av planer börjar ta form i huvudet inför nästa år, vi får se var det leder...


Nu ska jag ta hand om veckans disk som blivit nerprioriterad för allt pluggande. Sen ska jag gå kvällis, packa inför i morgon och sova. I morgon åker jag hem, igen, för att gå på Stora Stockholm med Charlotte. En hel del plugg lär det bli också, och så ska vi fira pappa som fyllt några år!


Allt för nu, so long!

Av Carro - 1 december 2009 23:02

Förra veckan:


Askari

 

Lydnad

Fritt följ Kanonbra! I helgen började det kännas lite sämre igen, jag kan inte riktigt få grepp om vad de här ups-and-downsen beror på.

Apportgripanden Ett par pass på trä och ett på metall. Helt okej. Tveksamt gripande på metallen och några rep. med tassar på trä.
Kryp Ett par pass, på tok för het. Vi tränar för lite inne. Skärpning.

Framförgående Oj, ingenting.

 

Bruks

Sökmarkeringar på inbjudande figuranter Två stående, två sittande, två liggande, en knuff på den sista liggande figgen. Slut på mental ork?

 

Sid

 

Lydnad

Fritt följ Ja, bra. Ny strategi kom upp i väst för att få till vändningarna.

Hopp-stå signal Jättebra! Fick till och med till en från fart!

Snabba lägganden Också bra! Ligger konstigt dock, får liksom inte ner bröstkorgen trots att armbågarna är nere. Byggd så?

 

Bruks

Leka med minst två nya personer Ja! Torbjörn och Marie.

Minst en promenad med sökrulle att ignorera Glömt

 

Övrigt

Burlekar

Puppy yoga

Tassen över huvudet

Ingen tricksträning :(


Planering v.49:


Askari ska tävla lydnad i helgen på årliga Lucia cup så det blir anpassat efter det: 


Lydnad

Ställande under gång, slipa till igen

Inmarscher

Kedjor

Träna kedja ligg-inkallning-stå med rutiner

Ettans apporering (kolla av)


Bruks

Sökmarkeringar med ännu mer inbjudande figuranter


Sid


Lydnad

Fritt följ

Framförmappande


Bruks

Leka med minst två nya personer


Övrigt

Burlekar


Känns som en lagom nivå för en späckad pluggvecka

Av Carro - 1 december 2009 22:55

Idag har det inte blivit någon hundträning alls. Känner att jag ligger lite efter med det mesta just nu, skolarbetena håller på och växer mig över öronen. Har verkligen inte tid med någonting egentligen, men jag kommer ju aldrig orka plugga om jag inte får tränat nåt mittemellan där. Dessutom kommer jag antagligen inte få någon pluggro.


Idag har vi provat mössor, dyrt som satan vart det. Det fanns tröjor som man enligt säljarna skulle springa runt med på skolområdet för att skryta för de som hade ett par år kvar att vi minnsann snart var klara. Jag hoppade den och funderar på att bege mig till Palle Media och trycka en tröja med "äntligen, bara fyra år försent". Jag är så less.


185 dagar kvar. 17 dagar kvar till julledigt. Julklappar var det också ja, just det... 


Godnatt!Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< December 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se