Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 30 december 2009

Tricksar

Av Carro - 30 december 2009 12:54

Det blir inte så mycket träning utomhus just nu, har ingen bra stans att vara som är plogad, upplyst och mer än två-bilar-stort. I förrgår var vi på klubben och tränade lite lydnad, men det var en såndär dag då det var roligare att springa och hoppa i snön och ta långa race än att träna fritt följ, som var tanken. Behöver jobba mer på att komma tillbaka med leksaker och sätta signal på ärevarven. Leksakshanteringen går upp och ner i kvalitet, nu har vi en ganska rejäl dipp och jag känner att vi behöver ta tag i det illa kvickt.


Annars tränar vi mest inne och det blir massa tricks och annat roligt. Dutta på näsan, frysa på kinden, snurra åt både höger och vänster, puppy yoga och tassen över huvudet har vi pillat lite på. Det känns verkligen att poletten trillat ner vad gäller shejping, härligt! Behöver stärka upp hans högersida då han är rejält vänstervriden i allt han gör. Så nu jobbar vi högersnurrar, böja huvudet åt höger och högervarv på klossen.


Vi har jobbat mer och mer med burlekarna inför agilitykursen om två veckor. Han blir väldigt aktiv i passiviteten i buren, men jag tror det kommer falla sig mer naturligt när pauserna blir mer naturliga (som på kurs t.ex.) Vi jobbar vidare med störningar i stadgan i buren, springa in i buren på signal och springa in i buren frivilligt, alla delar sitter väldigt bra fortfarande trots flera månaders uppehåll. Målet är att kunna använda burlekarna effektivt i träningen på kursen om två veckor.


Vi har också jobbat med att hålla huvudet stilla framåt, och jag har märkt att det är jättesvårt med kriteriesättandet. Jag får verkligen ta en funderare för hur jag vill ha det.


Just nu ligger han ihopkurad som en räv bakom Fredriks rygg i soffan när Fredrik äter lunch. Det ser otroligt sött ut.


Allt för nu.

Sid
 
ANNONS
 
Dvärghundspossen

Dvärghundspossen

1 januari 2010 15:56

Ja jag förstår att du inte kommer ut och tränar, du din klenis som låter lite snö stoppa dej från sökandet. ;-)

http://www.metrobloggen.se/dvarghundspossensdagbok

 
Carro

Carro

2 januari 2010 15:29

Jag körde i alla fall inte i diket! ;)

http://www.kontrollek.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< December 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se