Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 25 november 2009

Hemma efter dagens träning

Av Carro - 25 november 2009 21:43

Hade kurs för fyra av ettorna i eftermiddags vilket var jättespännande! Så roligt att ha kurs för ambitiösa och entusiastiska elever! Ser fram emot fortsättningen i morgon eftermiddag och på tisdag morgon.


Efter kursen var det IPO-träning och ja, jo, jag var med :) Tränade lydnad med båda pojkarna. Askari fick träna fritt följ och läggande under gång, raka lägganden vid sidan (inspiration från kursen i eftermiddags) och kryp. Han var het som satan, men sådär underbart följsam och arbetsvillig som han är när han är som allra, allra bäst. Vi hade ett riktigt bra träningspass där jag hade nolltolerans mot blicksläpp och positionsfel i fria följet. Sen Mariakursen har jag blivit betydligt duktigare på att verkligen träna fritt följ och det har gett såna reslutat. För det mesta har vi kört med utlagd leksak som extern belöning som han i stort sett bara får springa och hämta och det fungerar kanonbra.


Kryp var han en aning för het för att träna idag och det blev mest studsstudsstuds. Men det visade sig under skyddspasset att han var på riktigt studshumör idag då han var mer tre meter upp i luften än på marken.


Han hade en jättehärlig attityd överlag idag, även i skyddet. Blev inte lika gasad som sist vi körde utan kunde lättare slappna av och fokusera och inte bara flänga omkring. Rikard var lite orolig över sina vitala delar vissa gånger bara, gulingen är inte direkt känd för att ta det lilla lugna...


Sid fick träna utgångsställningar och snabba lägganden och jag upptäckte tendenser till felklokhet för första gången idag! Under läggandepassen börjar han alltid prova utgångsställning (kanonbra!) men då skjuter jag liksom bort honom med knät och säger typ "felfelfel" och han provade direkt någonting annat. Härligt! Nu måste vi få in det i allt, så han inte tror att ett knä som puttar bort honom är en signal för att lägga sig ner.


Sid fick också köra ett pass med Rikard men var väldigt trött idag (inte så konstigt efter träning tre dagar i rad). Han var duktig i alla fall och har inga tveksamheter för Rikard överhuvudtaget. Nu ska resten av IPOgruppen få leka med honom under nästa vecka.


Det är så härligt att ha en aktiv grupp att träna med, hur många gånger har jag sagt det egentligen? Det blir bara så mycket lättare att ta sig i väg och träna.


Jag hade behövt plugga idag men var i stallet över fem timmar. I morgon har jag sovmorgon så det får bli pluggande då istället. Nu ska jag slänga i mig lite middag och sen hoppa i säng. Skönt!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se