Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 23 november 2009

Jag är igång igen!

Av Carro - 23 november 2009 21:14

Det har varit lite segt på hundträningsfronten på senaste då det varit MYCKET med detta körkort. Men nu är det klart - och ett stort tack för alla grattisar!


Idag började vi med sökträning för Askari uppe vid Sisu. Planen var att köra markeringar på figuranter som var enkla att hitta men svåra att markera (frestande). Sex skick, 2x stående, 2x sittande och 2x liggande. Alla klockrena utom den sista (liggande) då han dundrat rakt in i figurantens huvud - garanterat sådant som ger rapporteringskoder. Nästa pass ska vi bara ha liggande figuranter då det känns som att det är det vi måste träna mest på. Kan förhoppningsvis få tag p några liggunderlag också.


Plan:

Markeringsövningar på svåra figuranter

Störningar, t.ex liggunderlag och snitslar

Hittaövningar med synliga belöningar, figuranten klickar och kastar belöningen när han är på fem meters avstånd

Aldrig mer belöning i legan

Aldrig mer belöning från passiva figuranter (figuranten blir aktiv, då påbörjas leken)


På eftermiddagen åkte jag ner till stallet för att kolla på IPOträningen. Ja, jag sa ju att jag bara skulle kolla. Jag skulle bara titta och få en bättre inblick. Men tror ni det eller? Nej, idag har jag tränat och haft roligt.


Och har kommit på att vad som kännetecknar en BRA IPOmänniska är en som kan LYSSNA och säga "okej, vad spännande. Jag förstår vad du menar och jag provar gärna på ditt sätt, det blir en utmaning för mig att figga en hund på det sättet". Genast steg sporten några steg uppåt i mitt huvud och det känns jättekul att få träna med IPOgänget i fortsättningen. Kanske inte framförallt för själva IPOt, men just för att få ha ett entusiastiskt gäng att träna ihop med, för det är ett riktigt härligt gäng som håller till nere i stallet i regnet.


Under lydnaden jobbade jag med fria följet med båda pojkarna. Askari gick kanonbra idag, en aning för långt fram och en aning för hetsigt emellanåt men med betydligt bättre fokus, attityd och följsamhet. Vi tappade inte varann en enda gång tror jag, och framförallt så såg heltomerna kanon ut! Jag fokuserade främst på kontakten men bröt även när positionen barkade iväg helt åt skogen och han liksom tappade frittföljtanken. Det syns så väl på honom, det är så mycket roligare att träna nu när jag hittar fler och fler knappar för varje dag och kan hinna med i svängarna bättre och bättre.


Vi tränade lite ingångar också och där hade det släppt idag. Kanonbra fokus, bakbensrörelse, tempo och attityd!


Sid fick också träna fritt följ och där går det trögt för tillfället. Kommer inte riktigt vidare. Men det kommer väl, som allting annat. Vi jobbar på några pass till och ser om det lossnar eller om jag måste tänka till lite. Ska försöka få filmat nån dag så jag kan se lite mer hur det ser ut.


Sid fick göra några grundövningar i skyddet idag och skötte sig jättefint. Inte för att jag har så mycket att jämföra med men jag tyckte det var härligt att han så snabbt släppte hämningarna och började leka med Rikard. Så nu kan vi lägga till Rikard på lekkamratsreportoaren också. Ska låta alla i IPOgruppen leka med honom de närmaste veckorna.


Askari fick också leka lite i bitkudde och han skötte sig också bra. Skällde som en kärring och bet citat Rikard: "med en aning frustration" slut citat. Va? Skulle Mr Confused vara frustrerad? Näää? Vi får se om vi kör något mer eller om det mest bli Siddis som får bita och Askari som får träna lydnad Flört


När jag kom hem var Börnis hemma hos mig och hade lagat middag och diskat! Gud vad jag är bortskämd! Precis som ett bra förhållande ska vara sa jag, jag är iväg på hundträning och kommer hem till ett rent kök och med varm mat på bordet. Hon är rätt go ibland den där göteborgaren.


I morgon ska vi på långpromenad hela förmiddagen och eftermiddagen tänkte jag försöka ägna åt lite plugg och städning. Båda delarna behövs.


Jag är jätteträningssugen, men när ska det sluta regna egentligen?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Börnis

24 november 2009 13:08

Du är ganska gullig du med :)

 
Dvärghundspossen

Dvärghundspossen

25 november 2009 20:18

Ja man får väl lätt lite fördomar mot IPO-människor på ett visst forum... ;-) Vad roligt att du träffat ett trevligt gäng! :-D

http://www.metrobloggen.se/dvarghundspossensdagbok

 
Carro

Carro

25 november 2009 21:42

Det är underbart!

http://kontrollek.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se