Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 15 november 2009

Godkänt resultat i lägre klass sök...

Av Carro - 15 november 2009 20:23

...blev det för Åsa och Lava idag! Stort grattis! Jag önskar att jag kunde säga minst detsamma om mig själv och lilla gula Mr Confused, men "jag och Mr Confused godkända i lägre klass sök" låter inte som en mening som går att uttala.


Nej, man skulle kunna säga att det gick ganska mycket åt skogen. Åsa tävlade både sök, lydnad, budföring och platsliggning medan Askari och jag tävlade ett skick i sökskogen. Eller nu ljög jag, inte jag och Askari - jag och Mr Confused. Eller hångelmallen om ni hellre vill det.


Tyvärr gillar inte alla figuranter att bli hånglade av en go och glad malinutt, så vi blev utvisade. Diskade. Avbrutna. Snuvade på konfekten. Förvisade till bakvägen ut från rutan, med domarna och den livrädda figurantens hårda blickar i våra nackar.


Nä, riktigt så illa var det inte. Men Askari gjorde en Askari som vi väl kände igen från i våras. Han var fin på uppvärmningen och när jag skickade ut honom på första slaget syntes det att han fick vittring direkt och drog av åt höger. Jag hör det prassla i en gran och det knekar på ett mycket oroväckande sätt. "Sitter han fast i skynket?" var min spontana tanke, men ganska snart kommer han springande i full kareta, med någonting i munnen! Den gula fastrullen dunkar troget mot bröstet och det som sitter fast mellan tänderna på malinutten är mer av gråsvart nyans...


Att komma in till stigen med ett liggunderlag i munnen var nog helt logiskt i hans huvud. Vi var väl körda redan där men jag ville ha en lyckad (eh?) figge med mig från vår sökdebut så jag sände ut honom på ett nytt skick. Som resulterade i ytterligare en bit liggunderlag. Nytt skick - som resulterade i fastrulle, perfekt markering, lugnt och fint påvis, bra frivilligt sitt dryga metern från legan, lugn i sitten medan kopplet togs av och figgen kom fram, lugn och tät transport in, bra sug ut mot nästa sida. Men nä, där tog det slut. Figgen var inte säker på om han varit på eller inte (vilket alltså borde innebära att han inte varit på, han borde varit tvärsäker på om han fått hångelmallen över sig eller inte) men hade känt sig mycket illa till mods när den galna malinoisen försökte slita av honom liggunderlaget. Där tog tävlingen totalt slut för oss, vilket kändes surt. Antagligen hade Mr Confused i och med liggunderlagsflippandet fått pysa ur sig all galskap som puttrade mellan öronen och hade kanske genomfört resten av banan i en betydligt mer sansad anda. Men det är bara spekulationer och klarar man inte första skicket utan att bli bruten så ska man kanske vara försiktig med att ens fundera på att spekulera kring att resten av banan skulle gått bra.


Vi fick gå tillbaka bakvägen, den vägen man fick gå om man inte slutfört hela banan. Den andra vägen var det bara Åsa och Lavanpavan som fick gå. I alla fall med ett uns av stolthet i steget. Lava fick 6,5-7 med två figuranter och ett och annat startskall och var den enda som gick vidare och tävlade vidare. Det var till och med så att det bara var hon och en till på hela tävlingen som tävlade vidare. Av lägre, högre och elit sök och lägre, högre och elit rapport var det alltså bara Åsa och en elitrapporthund som fortsatte tävla efter skogen. Båda med godkända reslutat.


Spännande när man tror att skogen är det som ska funka bäst och så kommer man inte ens därifrån. Det är tur att det är roligt att träna, så vi kan komma igen när vårsäsongen drar igång i mars.


Avslutar med ett grattis till Luss och Chilli som genomfört ett fint sökarbete under deras start i lägre sök idag, på annat håll. Försten till högre vinner ;) (fast eftersom vi tränar ihop så sträcker jag på mig lite jag också).


Sid fick göra några små sökskick i skogen som mest gick ut på att springa ut, hitta Åsa och sen leka järnet. Men det skötte han väldigt bra, jag blir så stolt över honom. Nu har vi avverkat lek med Fredrik och Åsa under veckan, nästa vecka blir det Lina och Börnis som han också känner väl, sen har vi Sofie, Bella, Stina och Solan som han träffat lite mindre men som fortfarande inte är helt okända som jag tänkt sätta ut i en skogsglänta. Och så Cicci, Anders, Sofia, Luss m.fl Här ska lekas med mallebarn! (eller: här ska formas sökhund!).


Allt för nu,


so long!

 
ANNONS
 
AK

AK

15 november 2009 21:25

Hej!
Kul att läsa om er träning och tävling!
Nyss hittat hit.
Nästa gång kommer ni igen!

http://bacillen.wordpress.com

 
Dvärghundspossen

Dvärghundspossen

16 november 2009 13:44

Vad tråkigt för er... men jag är ledsen, kan inte låta bli att skratta lite åt dåren Askari!

http://www.metrobloggen.se/dvarghundspossensdagbok

 
siv og kry

siv og kry

16 november 2009 15:35

Så dumt det ikke gikk bra i skogen, men det hørtes jo ut som han hadde det gøy ihvertfall :)

http://www.behavoristen.wordpress.com

 
Tina

Tina

16 november 2009 17:58

Nämen gu va roligt, förlåt att jag skrattar men jag tycker Askari är helt underbar. Vilken hund. Jag har några liggunderlag att ha med på träning om vi får till det någon dag.

http://workinglabs.wordpress.com

 
Elin og Spike

Elin og Spike

16 november 2009 22:12

Så dumt, at det ikke gikk... Bedre lykke neste gang ;o)

http://www.jodaposten.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se