Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under oktober 2009

Av Carro - 24 oktober 2009 19:55

Intelligent citat från mig själv: "Hundarna springer omkring så mycket, kan inte du ge dem benen som ligger i väskan?"

Av Carro - 24 oktober 2009 19:49

Jag bad min älskade sambo att såga till lite klossar till mig. "Hur stora ska dem vara då?" frågade han och jag sa "runt 20x20cm och 5-10cm höga". Underbar som han är gick han snällt ut och sågade.


När jag tittade lite närmare på mina nya klossar ser jag att det är två brädbitar som sitter ihop. "Varför??" undrar jag varpå Fredrik ger förklaringen att de skulle ju vara 10cm höga, så han satte ihop två på 5 cm. "när sa jag att de skulle vara 10 cm höga?" undrade jag varpå han svarade "okej, 5-10cm sa du, men det glömde jag". Så jag fick fem klossar på 20x20x(5x2)cm. Är han gullig eller vad?

Av Carro - 23 oktober 2009 12:28

Sitter här med världens fånleende på läpparna efter att ha spontantränat lite med Siddisen. Det började med att han stal en kapsylöppnare som jag inte gärna vill att han ska ha, jag plockade fram en gammal avdankad plånbok som jag tänkte gå fram och byta med. Men jag hann inte. FÖR HAN KOM TILL MIG!


Jag sätter mig vid datorn en stud och ser att lillskiten fått tag på en kattleksak som han springer runt och busar med, när han ser att jag tittar på honom kommer han och släpper den vid mina fötter! Och jag kastar, och han kommer tillbaka, och jag kastar, och han kommer tillbaka - ända in i handen!


Det här måste väl ändå ses som någon sorts milstolpe i vårt gemensamma liv, jag är i alla fall överlycklig. Ä n t l i g e n.

Sid
Av Carro - 22 oktober 2009 19:00

Har huvudvärk, fruktansvärd sådan. Jag vet inte om det beror på att min lägenhet är så jäkla skitig att jag andas för mycket damm om dagarna eller att de senaste veckorna resulterat i mycket plugg och lite sömn.


Har precis avslutat en hemtenta i samhällskunskap och pratat lite med Fredrik i telefon, men jag har ingen ork. Hundarna tittar på mig och frågar om vi kan träna, jag vill men jag orkar verkligen inte. Det var länge sen jag kände mig såhär slut. Och så har jag tusen saker jag behöver göra.


Jag ska börja med att öppna alla fönster, rasta hundarna en snabbis, diska och laga mat så jag får i mig lite ny energi. Sen orkar jag förhoppningsvis städa och packa inför hemresan i morgon och sen bums i säng. Helst före nio. Som om det kommer hända.


So long.

Av Carro - 21 oktober 2009 20:42

Han har varit så guldig idag som bara en liten siddeluring kan vara. Började i morse med att ha klockren signalkontroll, visserligen bara på två kommandon (sitt och ligg) men ändock. Alla rätt :) Va ju tvungen att visa för Börnis hemma hos henne, och för Lina vid skolan och för Lina igen nere i stallet - så Sid har tränat signalkontroll på fyra olika ställen idag.


Vardagslydnaden går också framåt. Går riktigt fint i kopplet och tar betydligt mer spontankontakt än tidigare. Det känns att vi är på samma promenader nu och jag är återigen lycklig över att ha tagit tag i det här. Fick massa nya idéer från Åsa som har Sids brorsa på olika hanteringsövningar med nytt folk, vilket vi genast ska prova.


Skvallerträningen går också framåt och idag skvallrade han på en skällande hund på andra sidan ett staket. Det är sånt som gör en så himla glad!


Askari har inte fått göra så mycket idag, tiden har inte riktigt funnits eftersom jag hjälpte till på skolans agilitytävlingar under hela eftermiddagen. Resten av kvällen kommer ägnas åt pluggande, men jag är så trött så jag tror jag hoppar i säng snart och sparar plugg, städning och disk till i morgon istället. I morgon blir det hundträning för hela slanten på förmiddagen så hundarna är förhoppningsvis nöjda under eftermiddagen/kvällen. Då ska Askari få träna framåtsändande och kryp, kryp, kryp.


Allt för nu, nu ska jag jobba på med ett hemprov i samhällskunskap. Ogilla teoretiska gymnasieämnen väldigt mycket, men det är väl nödvändigt.


So long!

Sid
Av Carro - 20 oktober 2009 18:36

Idag tappade Sid sina första hörntänder! Vi var ute och tränade och lekte med en trasa när jag plötsligt hade blod över hela mig och över hela trasan. Då var det två huggaddar som hoppat ut. Snart har han bara vuxentänder :D


Han har varit en underbar valp idag (ligger på plus idag alltså). Vi har indtroducerat några nya signaler och han hajjar fort. Vi har också tränat snabbare lägganden och det går framåt, tänk vad mycket som händer om man bara låter bli att träna ett tag ;) Vardagslydnaden jobbar vi också på med och där går det också framåt känns det som, lite svårt när man har Askari med sig eftersom han är totalt galen på promenaderna men Sid har fått åtminstone två egna promenader idag.


Har varit och köpt ett sele till honom och det var ju lättare sagt än gjort. Han är ju inte direkt proportionelig om man säger så... Långa ben, bred bröstkorg, ingen midja och världens största huvud. Fick tag på ett relflexsele som satt hyffsat i alla fall och det får man väl vara nöjd med när grabben är 4 ½ månad. 


Askari har fått träna kryp idag med bra resultat. Susanne övervakade och vi verkar fortfarande vara på rätt väg vilket är härligt. Måste börja generalisera min position i förhållande till honom men fortsätta ha fokus på teknik och precision. Inget fel i att belöna två tassar efter varann så länge det är bra, lugna rörelser. Det känns bra.


Han har också fått träna sändande till target och lite fritt följ men där verkade han ha glömt hjärnan hemma. Det blir så ibland med såna där gula har jag hört.


Nu ska jag laga middag och kolla vad jag egentligen borde göra (alltså skolarbete). Alla verkar ha så mycket och själv känner jag att jag inte har en aning om vad jag ska göra skolmässigt.


Har lediga platser på grundkursen i helgen. En intensivhelg med klickerträning och grundfärdigheter för lydnadshundar. Hör av er via mail carro@hundid.se eller telefon 0733601600 om ni är intresserade!


Allt för nu, so long.

Av Carro - 19 oktober 2009 21:49

Två egna promenader har Idden fått idag och har varit helt slut efter båda två. Nu kör vi konsekvent skvaller på båda bilar och cyklar och såklart på andra hundar. Han har varit jätteduktig. Det känns bra att ta tag i det här nu och det allra, allra bästa är att husse har fått lära sig hur man gör också så det verkligen kan bli resultat på vardagsbestyren.Han fick nosdutta på en klasskamrat och det gick jättebra, sen kunde vi stå och snacka och han minglade omkring oss utan problem.


Askari fick också två promenader utan lillebror (eller kusin eller systerson eller vad det nu blir) och han tyckte nog det va jätteskönt. Vi hade ett mikrolydnadspass på innergården och tränade lite heltomvändningar, kryp och läggande under gång. Läggandet känner jag att vi har nu, det behöver vi inte finslipa mer före tävlingen. Heltomerna behöver tränas mer seriöst för att bli riktigt bra och krypet kom vi inte så jättemycket längre på idag. Första setet blev jättebra, då fick han lägga sig och jag belönade kanske sex, sju klockrena krypsteg innan han fick fri. Sen blev det lite hets och studs resterande set, men det är väl bra att veta att den första blir bra. Jag måste fortsätta vara konsekvent på teknik. Hela veckan ut måste jag verkligen vara benhård på att bara belöna bra, lugna, ett steg i taget. Sen får jag göra en utvärdering vad jag vill ha. Sträcka tiden för att få poäng på tävlingen men riskera studs och hets, skita i krypet på tävlingen och träna vidare på teknik eller fortsätta träna tekniken och se var det leder och hur långt vi kommer före tävlingen. Men det blir som sagt i slutet på veckan.


Iddisen har varit duktig ensam hemma. Jag hörde lite gnäll när jag gick ut genom porten men sen låg han och sov när vi kom hem.


Nu på kvällen har vi gått promenad med min Lina som äntligen är tillbaka från älgjakten! Men det blev ingen sökträning i kväll, det blir någon annan kväll och förhoppningsvis massor nästa vecka.


Nu får vi se om vi får sova nåt inatt. Båda pojkarna sover för tillfället i alla fall.


Godnatt!

Sid
Av Carro - 19 oktober 2009 12:10

Det har varit lite för mycket för att vara sunt de senaste veckorna så idag har jag ägnat förmiddagen nergrävd i soffan framför en film. Gick en sväng med båda pojkarna i morse men ska nu ta ut de en och en. En god möjlighet att få träna promenadhyffs och ensam hemma för Sidden, behöveligt behöveligt. Märktes tydligt i morse då alla barn som skulle cykla till skolan var betydligt roligare än att gå koppelpromenad med matte. Och Askari har nog aldrig varit i samma värld som jag under en promenad, så det kan nog behövas lite ensampromenad för honom också.


Sid var en riktig pain-in-the-ass igår på hemvägen. Trodde han skulle vara trött och sova som en stock hela tågresan men nja... Han ylade i kapp med ringande mobiltelefoner, skällde ut varenda människa (framförallt schäferkillar med hörlurar) på busstation och passade på att slicka i sig lite spya när vi väl kom fram till Forshaga. Hade väskor och Askarisar i alla händer jag har så det blev till att fösa bnort honom från spyan med foten, inte det lättaste när man har ett mallebarn som också är hal som en ål. Urk. Tack och lov drack han massa vatten när vi kom in i lägenheten och sen blev det burarrest. Natten har jag ägnat åt att skvallerträna på folk som går i trappuppgången, det har antagligen varit fest någonstans här i närheten i natt och folk verkade ha lägenheten över/lägenheten mittemot mig som mellanlandning. Inte så konstigt att jag stannar hemma idag kanske.


Käkade alldeles för mycket grapefrukt till frukost och mår nu inte så lite illa. Måste börja inse att jag inte kan bete mig så snobbigt vuxet längre och käka lyxfrukt för 19 spänn styck istället för ett fullt normalt glas juice till frukost. Ännu en anledning till att det är tur att jag bestämt mig för att vara hemma idag.


Ska försöka få till lite sök(markerings)träning ikväll om mina älskade viltare (d.v.s. Börnis och Lina) kan tänka sig att slita sig från sitt pluggande. Sen vill jag mer än gärna ner till stallet och träna lydnad med pojkarna också, men det är väl en dröm för god för att uppfyllas. Lite kryp kommer det i alla fall bli med säkerhet.


I och med såna här inlägg märker jag tydligt varför jag har valt att dela upp företagsbloggandet och privatbloggandet. Ibland måste man bara få skriva av sig lite strunt.


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards