Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2009

Dagens lydnadsrapport

Av Carro - 11 oktober 2009 20:38

Tar pluggpaus en stund och uppdaterar hur vi ligger till i lydnaden.


Linförighet - check.

Framförgående - check. Behöver finslipa halterna och upptagen (när jag går intill och plockar upp honom fot) men det är helt klart tävlingsbart.

Inkallning - check.

Läggande under gång - check.

Kryp - nej nej nej, inte än...!

Apportering - check.

Hopp över hinder, hoppsan! Det skulle vi visst träna också...

Platsliggning fem minuter med skott - hade hoppats kunna "checka här idag" men Askari tyckte annat.


Har jobbat på just framförgåendeåtergångarna och krypet idag. Gjorde ett par apporteringar också och kom fram till att jag behöver jobba med håll-fast, framförallt i ingångar. Apportingångar har ju alltid varit ett stort problemmoment med både Ebba och Askari. Annars ok.


Platsliggningen vill jag bara glömma för den (DE) var så katastrofal(a)! Först la vi hundarna och Anders pangade några ballonger utan minsta reaktion. Sen kom Dennis traskande upp för grusvägen och båda hundarna fick för sig att HONOM SKA VI HA! Tokskällandes flög de upp och dök på honom. La ner dem igen och började om. Pang, pang, pang utan reaktion. Sen flög plötsligt Lava upp och skällde ut Anders och Askari hängde på. La ner dem igen och nu var ballongerna slut så Anders kom ner för att titta på Lavas knepiga beteende och då brann det för Askari. HUSSE! Vi fick träna fritt följ runt Anders istället och det var sååå svårt att fokusera på rätt saker. 


Jag skyller platsliggningsroblemen på Lava, Askari är så knäpp så han gör bara som storasyster gör. Och storasyster flippade ur av att husse var på tomten och höll på med någonting. Det kunde ju komma hammare, spikar och svordomar haglandes (som Askari är för knäpp för att reagera över). Jag lägger platsliggningarna på belgarkontot och konstaterar att vi nog ska träna det några fler gånger innan lägrestarten. 


Sid fick träna fritt följ och att komma tillbaka med grejer och i det sistnämnda gjorde vi stora framsteg idag. Efter att ha provat några olika strategier kom vi fram till att det bästa var leka på marken, jag ställer mig upp och fortsätter leka, släpper snöret, sätter mig ner och tar upp leken igen. Så gjorde jag några gånger och sen fick han mer och mer söka sig till mig för att få leken att fortsätta. Jag vill verkligen få honom att upptäcka att genom att komma tillbaka med grejen fortsätter roligheterna och att ingen kommer ta hans fina grejer ifrån honom. Inte uppmuntra med ord eller rörelser på vägen in utan verkligen vänta med att förstärka tills han är ända framme. Vi kom riktigt långt idag, han till och med klättrade upp på mig ett par gånger med leksaken i munnen. Yey, vi börjar få ett samarbete! Goa grisungen.


Nu är båda hundarna som sagt med sina hussar hela veckan. Jag får panik eftersom en är valp med massor att jobba med och en ska ut och tävla om några veckor med också massor att jobba med. Nästa helg är det dags för vardagslydnadskurs för husse och Sid, det ska bli jättekul att de får bilda lite team också. Mina grabbar.


So long!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se