Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2009

SÖK!

Av Carro - 12 augusti 2009 12:03

Yes, det blev sökträning igår! Sofia med Logan (tibbespaniel), Luss med Chilli (staffe), jag med Sid och Askari och Åsa med Jaffa.


Alla gjorde lite olika grejer. Logan gjorde systemövningar, Jaffa likaså. Chilli gjorde skick med lösrullemarkering och rullande figuranter och Askari fick köra fastrullemarkeringar.


Sid fick också göra sina första bäbisövningar. Vi gömde mormor Åsa bakom en stubbe och kryssade fram mot henne. Jag tycker det här är skitsvårt, jag vet inte var jag ska göra av mig själv ju närmare stubben vi kommer, det finns ju sååå mycket annat att intressera sig för i skogen (för Sid alltså). Sen är det klart att det är svårt innan hundarna har en aning om vad som är på G, som första gången med skolgårdssök för Ebba.


Tillslut gick jag liksom runt stubben och Sid upptäckte Åsa, gotta och mys. Sid hade henne i näsan flera gånger men visste inte riktigt vad han skulle göra av det hela.


Andra gången gick bättre, då var han med på vad han skulle göra. Vi gick fram och tillbaka på grusvägen och Sid vädrade så in i helskotta, förtvivlad liten bäbis ville hitta sin mormor som försvunnit i skogen... Och det gjorde han, självsäkert och snyggt den här gången. Stolt matte!


Vet inte om jag berättat det här på bloggen (det har ju varit lite glest med uppdateringar på sistone) men den 22a ska jag och Åsa till Rosersberg och kolla på intagningsprov för blivande räddningshundar. Jag är så otroligt nyfiken, både på TJH-räddningen och IPO-räddningen. Kanske det blir så att vi går utbildningen nästa år, jag och Sidden, det skulle vara så kul! Jag tycker det är synd att vi inte får mer av TJH-biten på skolan, tycker det är en spännande värld.


Askaris fastrullemarkering gick kanonbra. Började med en på stigen där jag gav honom den och han fick hålla tills han fick "tack" och sen belöning hos figuranten på stigen. Samma sak igen fast med belöning hos figge i skogen. Sen fick figgen ha kvar honom där och han fick ta rullen, springa tillbaka till stigen och gå på påvis.


Vi flyttade figgen längre ut i skogen och jag skickade honom. De två första skicken var han lite förvirrad och studsade på figuranten (här skulle det passa med en smile-gubbe som himlar med ögonen). Poletten trillade i alla fall ner tillslut och han tog sin rulle, kom in och fick gå på påvis. Tredje gången var det ingen tvekan, då tog han rullen direkt när han kom fram till figgen och sprang fint tillbaka.


Han har fått lite för lätt för att ta rullen. När jag hämtade honom från figgen ville han gärna ta rullen och ha den i munnen på tillbakavägen. Hm, ja, det är ju rätt tänkt, man ska ha ju ha rullen i munnen när man är på väg från figgen tillbaka till stigen. Kanske inte så bra att ha rullen i munnen på transporten in från stigen dock... Jag gjorde så att han inte fick fortsätta in till stigen tillsammans med mig med rullen i munnen.


Nästa onsdag blir det träning igen, härligt att äntligen komma igång!

Sid
 
ANNONS
 
Dvärghundspossen

Dvärghundspossen

12 augusti 2009 12:36

Ja verkligen askul att vi är igång nu!

http://www.metrobloggen.se/dvarghundspossensdagbok

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se