Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 10 augusti 2009

En vecka med mallebarn

Av Carro - 10 augusti 2009 22:26

Då har det gått en dryg vecka, Sid har hunnit bli 9 ½ vecka gammal och växer som en tok både på höjden och på bredden. Han mörknar för varje dag och jag hoppas på att han ärver pappa Knertens färg. Det vita på bröstet börjar försvinna och han blir mer och mer svärtad. Öronen känns större för varje dag som går och han börjar se ut som en liten hund och inte en ullboll.  


Vi har åkt buss två gånger, en gång till Wira för att hälsa på uppfödaren och en gång till Norrtälje. Norrtäljeresan var helt hemsk för mig, inte nog med att bussen var 40 minuter sen (vi fick massa tränat på att sitta lugnt och titta på bilar) dessutom körde den äckligt fort på de snirkliga vägarna. Jag var så åksjuk och var övertygad om att Sid skulle spy vilken sekund som helst, men nej då. Han sov nästan hela tiden de 45 minutrarna det tar till Norrtälje, duktig valp!


Mycket miljöträning har det blivit. Jag och Fredrik kom på att han inte varit hemma en hel dag sen han kom, men det är väl så livet ser ut. I helgen hade vi kusinträff med 40 släktingar från Fredriks sida. Massa nytt folk och massa barn nere på fotbollsplanen i Roslagskulla. Sid tog det hela med ro och somnade utan problem under bordet.


Vi åker massa bil hit och dit, badar (läs: doppar fötterna) och går promenader. Idag gick han med runt slingan för första gången, sen sov han gott.


Tränar gör vi också. Jaktinkallningar, omvänt lockande, handtarget och sitt, precis enligt planen. Jag vill få till mer träningstid men batterierna tar ju slut så fort. Sitt har vi börjat lägga kommando på, det blir "itt" och inte "Sidt". Han har börjat reagera på sitt namn, varsågod och "ta den". Han har också blivit säkrare kring människor och äter nu godbitar utan problem.    


Måste också säga att jag har fått världens underbaraste uppfödare (men det misstänkte jag från början). När vår Ebbavakt fick förhinder i lördags kunde de genast hoppa in och passa Sid så vi slapp ha båda hundarna nere på festen hela dagen. Sid fick spendera hela kvällen och halva natten i barndomshemmet med mamma, morbror och mormor. Tack Åsa och Anders, ni är guld värda.

Sid
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se