Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under juli 2009

Av Carro - 6 juli 2009 19:25

Ebba lades som sagt in på onsdagen och Fredrik fick hämta henne på fredagen. Då hade de tagit blodprover och prover direkt från levern. Blodproverna var normala, levervärdena var något låga men fortfarande inom det normala och inget som behövde betyda någonting.


De hittade fel på en koaguleringsfaktor i blodet som kan ha varit medfödd eller p.g.a antibiotikan. Om vi vill får vi ta nya prover på det om ett par veckor när karenstiden för antibiotikan gått ut, men de kommer inte visa på annat än om det är medfött eller inte så jag ser inte riktigt anledningen.


Proverna från levern tog de ändå då just det felet som var på Ebbas koagulering inte innebar en risk för förblödning. Proverna visade inte på något konstigt.


De tog även ett nytt ultraljud på levern där de hittade flera tumörer, men alla var godartade. Antagligen var det det de sett på ultraljudet dagen innan men inte kunnat bedöma då.


Fredrik frågade om det kunde vara någon form av förgiftning men det var det inte.


Enligt Ultuna är alltså hunden frisk. Hennes hjärnspöken och tillika slöheten kan bero på antibiotikan. Men det var ju inte direkt så att hon började äta antibiotika för att hon var så pigg och kry. Veterinärer har påpekat att hon kanske höll på att bli gammal, men hon är 6 år - är det en ålder på en hund? 


Fredrik har en fundering ifall hjärnspökena kan bero på understimulering eftersom hon inte tränat någonting sen hon började medicineras. Han kan ha en poäng, men samtidigt går det ju inte att träna en hund som är slö och inte orkar.


Det senaste jag hörde var i söndags, då hade de varit ute på långpromenad (Östanå-Starrmora, ca. 9 kilometer) och hon hade hängt med bra. De hade stannat och vilat efter drygt halva vägen då hon börjat kännas trött men när de sen fortsatte var hon pigg igen. Hon har ju inte världens bästa kondition efter en dryg månads vila. En kompis pappa hade suttit hundvakt en stund på dan och det hade gått jättebra (Fredrik är modig och Lasse är orädd).


Så nu då. Ja, nu ser vi hur det hela utvecklar sug. Börjar sätta igång henne lite igen, smyger igång lite träning och ser hur det fungerar. Om det inte fungerar tar vi henne till en fysoterapuet och går vidare med musklerna.


Frågorna kvarstår dock. Varför var hon slö i första taget? Vad berodde alla kräkningar på? Varför reagerar hon så starkt när veterinären känner på hennes mage? Varför slår hennes hjärta så långsamt? Varför har hon så mycket protein i urinen? Varför har hon såna hjärnspöken? Varför orkar hon inte lika mycket i träning? Varför vätskar hon sig inte som hon ska?


Förslag?

ANNONS
Av Carro - 2 juli 2009 17:08

Jag och Askari sitter på ett mer än överfullt intercitytåg mot Oslo. Det är ungefär 100 grader varmt och jag vill inte hälla i mig allt för mycket vatten då mina toalettmöjligheter inte är de bästa. Askari ligger med kylduk men dricker bara ett par droppar åt gången. Ångrar så mycket att jag inte gjorde i ordning nåt mer smakligt så jag kunnat lura i honom vätska.


Han njuter i alla fall av resan. Resenären mitt emot och han har fattat tycke för varann och sitter och pratar och myser. Han har legat lugnt på golvet och sovit hela resan med huvudet på hennes fot eller i hennes väska -pinsam smiley- Skönt att han är lugn.


Inte bara värmen som gör att jag längtar efter att vara framme. Jag ser så fram emot att få träna massa hund igen, det har blivit lite mindre av den varan de senaste veckorna med Wiraspelen och allt som hör därtill, samt en sjukling till Ebba. Nu ska jag komma igång igen.


Allt för nu, nästa gång vi hörs är jag antagligen utomlands då.

ANNONS
Av Carro - 2 juli 2009 16:59

Ebba är inlagd på Ultuna. Under gårdagens ultrajud såg de inte något fel på livmodern men däremot en lever som inte riktigt såg ut som den skulle. De la in henne för att idag ta prover på blodet och gå in i levern och ta prover direkt därifrån.


Fick rapport från veterinären idag och de hade inte sett något konstigt på blodproverna förutom att hon inte riktigt koagulerade blodet som hon skulle. Det hade de dock inte berättat för Fredrik så frågan är hur allvarligt det egentligen var. De hade gått in i levern och tagit prover som de får svar på i morgon men som det ser ut nu så får hon åka hem i morgon. Det fanns ingen anledning för de att ha henne kvar i undersökningssyfte över helgen då de ändå inte gör någonting då, så vi får se vad som händer. Hoppas hon får komma hem då helgpriserna inte direkt är roliga...


Jag tycker bara det känns så konstigt, först läggs hon in för att de misstänker något knas med levern, nu ser de ingenting på blodprover och då ska hon få åka hem. Utan diagnos? Medicin? Vidare utredning? Frisk?


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se