Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under juli 2009

Av Carro - 10 juli 2009 21:47

Har haft en väldigt lugn dag i dag då vi alla återhämtat oss lite efter fyra dagar med tränarutbildning. Askari har fått träna lite hoppteknik. Enligt Fanny har han bra teknik på låga hinder men på högre blir han lite osäker. Måste antagligen bara få mer lärdom i hur han ska taxera och var han ska hoppa av för att få in självsäkerheten även på höga hinder. Med mer hoppteknikträning kan vi förhoppningsvis åtgärda alla förnedriga nerdrag vi fått för "slår i" på lydnadstävlingar.


Krypet går framåt även om Mr Confused har lite svårt att fokusera på just ett beteende där. Han blir lätt väldigt, väldigt aktiv i shapingpassen och jag vet inte om det är en för stor utmaning för honom med ett så lugnt beteende som kräver så mycket teknik och precision. Vi får se var det bär av, om det går helt åt fanders tror jag mest det är mer shapingvana som behövs för att få till även det.


Har gjort en inbjudan till träningstävlingar hos Fanny och Thomas i deras nya hus i Sverige. För er som bor i närheten av Örebro (Bella, Bea, Petra, Emilly? Fler?) kan jag verkligen rekommendera er att åka dit, ett ypperligt tillfälle att få tränat på tävlingssituationen på helt ny plats. Mer info finns på www.klickerklok.se


Annars har det inte varit så mycket idag, nu sitter vi i köket och snackar skit och äter Ben & Jerrys. Jag gillar. Guling och jag delar rum med en dretgullig gul shipperke i natt, det du Börnis!


So long!  

ANNONS
Av Carro - 10 juli 2009 00:47

Foto: Fanny Gott

ANNONS
Av Carro - 9 juli 2009 20:52

...på den här veckans tränarutbildning. Det är ett härligt gäng som går steg 2 med ett lika härligt och brokigt gäng hundar. Under veckan har de fått fokusera på tävlingsträning, träning med störningar och att jobba fram nya moment utifrån sin egen målsättning (alltså bland annat det som vi kommer jobba med på min lydnadskurs i augusti).


Det är alltid kul med kursare när man ser framsteg och att de utvecklas, inte bara på dessa fyra dagar men också sen sist jag träffade dem (i april). Bland annat är det en labradortik med på kursen som är reserverad mot människor, men det har skett en stor förbättring i hennes förhållande till människor sen jag såg henne i april. Sånt är kul att se. Likaså att träffa Mac Tabby som bara var liten ullig bäbis när jag träffade honom sist men som vuxit enormt sen dess. Det kan man i och för sig säga om Pouge också.


Nu laddar Thomas och jag för lydnadsläger nästa vecka och Fanny för massa agilitytävlingar. Det är fullt upp!Av Carro - 9 juli 2009 20:36

Har gjort ett par shapingpass med Skarisen idag och jag kan inte säga annat än att det går framåt. Inte bara i det vi shejpar utan även i själva shapingen. Han bjuder friskt på nya beteenden och jag hittar massa roligheter. "Det där skulle jag vilja vidareutveckla", "och det där", "och det där". Han har mycket kul för sig den där hunden och det är roligt att se att hans reportoar är så stor. Det är både tassar, huvud och kropp, aktivt och passivt, åt alla håll och kanter och i olika positioner i förhållande till mig.


Idag jobbade vi på att förbättra targettrampen. Jag har bestämt mig för att försöka få de stampiga varje gång och inte längre belöna när han bara ställer sig på den. Det har varit tydligt nu under tränarutbildningen att de hundar som har ett aktivt targetbeteende har snabbare fått bättre fart ut till targeten. Ebba har aldrig bjudit på framtasstamp men Askari gör det ofta. Nu ska vi jobba med att bara förstärka de targettramp då det verkligen stampas med båda framtassarna.


Vi har också jobbat med krypet och jag efterlyser fortfarande bra filmer som kan inspirera mig till en tydligare målbild. Krypet går framåt även om det blir ilte hets ibland.


Nu ligger han och äter kalkonhals till middag och ser alldeles lycklig ut. Det började med tveksamt slick och lite insicivskrap men nu gnager han för glatta livet.


Allt för nu, so long!

Av Carro - 8 juli 2009 18:09

Vi har tränarutbildning steg 2 här i Norge för ett härligt gäng med både svenskar och norrmän. Det har pratats mycket om tävlingsträning, störningsträning i tävlingssituation och att proofa beteenden. Idag var näst sista dagen och fartträning har varit tema för dagen, massor av inkallningar, targetskick och apportåtergångar.


Vi började dagen inne idag då regnet fullkomligt vräkte ner, men nu på eftermiddagen är det så varmt och soligt att jag bytte om till shorts och fick nån form av solsting. Vädret har varit riktigt skumt den här veckan. I måndags natt vaknade jag av att det regnade in på mig genom fönstret, men sen var det uppehåll hela dagen. I går kom det en del regnskurar men i går kväll tittade till och med solen fram litegrann. I morse regnade det igen och nu är det blå himmel. Ja, ingen har väl någonsin påstått att Norge är ett land med alla indianer i kanoten så att säga.


I kväll ska vi grilla ihop med tränareleverna, det ser ut att bli en riktigt härlig kväll. Hoppas vädret håller i sig, man vet ju aldrig.


So long!

Av Carro - 7 juli 2009 23:41

En lång dag blev det idag. Har fått till två lydnadspass med Assebasse då vi jobbat med fria följet, ingångar, framåtsändandet och extern belöning ("varsågod"). Fria följet var kanon idag på förmiddagen, något sämre på kvällen. Extern belöningarna gick kanon och frivilliga utgångsställningar gör han riktigt bra från en bits avstånd, hamnar han nära fastnar han i den positionen.


Var iväg och tränade sök idag med Fanny, Thomas och ett gäng som går tränarutbildning. Blev helt fullkomligt slut efter att ha figgat för två hundar och gett allt i leken med dessa, måste, måste, måste konditionsträna mig själv.


Askari fick gå systemövningar som gick bra. Terrängen började rätt öppet så figgarna var helt synliga och blev gradvis tätare och tätare. Med facit i hand skulle jag gått rutan åt andra hållet och alltså börjat ute på den tätare terrängen och tagit den lättare när tröttheten börjat komma. Nu gick han perfekta slag i början, när terrängen blev tätare slog han massor, framförallt på ena sidan. Avslutade dock med riktigt bra slag och attityden var självklart på topp. Underbara malleskrutten.


Nu måste jag sova.


God natt! 

Av Carro - 6 juli 2009 23:55

Måste ju berätta lite om hur det går med gulingen over-here. Och vad kan jag säga annat än att det går kanon. Han äter, dricker och sover som han ska och är sådär underbart Askarig. Tror han är den goaste malinutten som går på gula tassar (hans största konkurrent går än så länge på svarta tassar och Jax har väl gråsvarta om jag inte missminner mig).


Ett par lydnadspass har vi fått till då vi jobbat med lite allt möjligt. Utgångsställning (försöker få någon form av flyt på det, ibland blir det bra och ibland mindre bra), hålla fast med omvänt lockande, förkunskaper inför framåtsändande och kryp är det vi lagt mest fokus på. Vi behöver förutom detta lägga extra tyngd på att få in bra externbelöningar, mer värde för tasstarget (få bort tveksamheten), tävlingsträning med bra transporter och säkerligen mer saker som jag inte kommer på just nu.


Till hans redan långa radda med smeknamn (Knutte, Scary, Pryon, Assebassebus, knasmalle m.fl.) blir han nu även kallad mysinois och gosinois. Han har väldigt, väldigt svårt att förstå varför det blir för varmt om han ligger under täcket i sängen.


Allt för nu, so long! 

Av Carro - 6 juli 2009 22:27

Kanske hon hade borrelia och det var därför hon blev dålig i första taget, sen gjorde antibiotikan att hon blev knäpp och ännu slöare. Kanske har antibiotikan nu behandlat borrelian och resten kommer försvinna nu när hon slutat med antibiotikan. En önsketanke eller en hållbar teori?


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se