Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 28 juli 2009

Jag har bloggat!

Av Carro - 28 juli 2009 21:06

På den andra bloggen

 http://carro.hundid.se/#post4


Idag har jag och Askari varit i väg och tränat lydnad med Eva och Tomas. Som vanligt när man hjälper andra med träningen, tittar på när andra tränar och får hjälp själv så dyker det upp tankar och en av de har jag alltså funderat lite extra kring i inlägget på andra bloggen. 


Askari fick träna framåtsändande och fritt följ. Provade något nytt i dag, nämligen bakdelskontroll under baklängesmarsch, det kan verkligen rekommenderas! Efter våra veckor i Norge har Askari gått från en hyffsad position under baklängesmarsch till en riktigt bra position, så nu kan jag alltså använda mig mer av baklängesmarschen i fotgåendeträningen. Vi gjorde vändningar, vändningar och vändningar och jag kunde ha full uppsikt över hur han jobbade med bakdelen. Han verkar vara riktigt duktig där bak. Gick en hel del framlänges också och han håller fint fokus på långa raksträckor utan att tappa tanken.


Tränade framåtsändande till target från olika avstånd och olika positioner, både med och utan "hålla-i-halsbandet-start". Duktig kille, targettrampen är 100% stampiga. En förkunskap börjar ta form. Vi tränade också på fokus framåt när jag står bakom, jag får fortfarande bara lyckade repetioner när han sitter ner, måste nog träna mer omvänd lockande i stående och att han bara kan stå stilla medan jag går runt bakom honom.


De första vi gjorde när vi kom fram var förresten en ingång på plan som blev sådär. Vi fick stå länge i utgångsposition inne på plan innan herrn hittade kontakt-tanken. Mitt fel, bättre och mer koncentrerad uppvärmning nästa gång. Mycket frivilliga utgångsställningar, korta sträckor, helomvändningar etc- Helomvändningarna är förresten fortfarande vida, ska jobba mer på de under baklängesmarsch (om det går fysiskt sätt, men om jag får högeromhalter på kloss at göra det så ska väl heltomer baklänges fungera). 


Det var dagens träning, skutta vidare till den andra bloggen nu!


So long!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se