Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 14 juli 2009

En dag i tävlingsträningens tecken

Av Carro - 14 juli 2009 18:34

Har haft tävlingsträning på schemat idag. Jag höll en lektion om tävlingsträning och tävlingsförberedelse och sen gick vi ut och körde några rundor med tävlingsträningar.


Jag hade med Squid och började med att "bonda" genom att leka, belöna frivilliga utgångställningar och lite tricks. Första vändan körde vi bara en enkel inmarsch och belönade på vägen in. Andra gången inmarsch, uppställning och start på fritt följ, tredje vändan längre fritt följ och fjärde inmarsch, kort raksträcka fritt följ och sen en inkallning direkt på belöning. Squidisen och jag bondade bra, första vändorna blev riktigt bra bortsett från någon sne utgångställning, sista vändan var hon trött. Inte lätt att vara orange. Vi lekte massor och hon fick även en kinahatt i munnen och "gå och spring", tänkte om jag på så sätt kunde framkalla ett bajsbehov så vi slapp det mitt i en kedja. Det fungerade inte, men hon snodde inga fler kinahattar under träningen (kanske inte var lika spännande när det blev tillåtet).


Deltagarna var riktigt duktiga allihop, fina kedjor, bra tajming på belöningar och engagerade hundar (och förare!). Riktigt kul att se.


När deltagarna åkt hem för dagen gick jag och Thomas ut med guling och masken och körde tävlingsträning. Askaris första kedja blev inmarsch, kort fritt följ och läggande från halt. Helt okej fritt följ, bra engagemang men med en förmåga att bli för het ju längre han får gå. Vid läggandet uppdagades det att han lägger sig i två omgångar, något jag aldrig reflekterat över tidigare (först kommer tassarna, sen kommer armbågarna). Jobbade lite på det utanför planen, ska prova att släppa igenom "tvåstegsläggandet" men vara noga med att belöna lugnt och i position med tunga armbågar. Såg en förbättring efter några repetioner.


Andra kedjan körde vi ett längre fritt följ men jag la in fler belöningar. Halterna och vändningarna har en förmåga att bli lite överambitiösa eller underambitiösa, när han får gå för långt blir han så intensiv att han inte kan koncentrera sig utan bara kokar och drar för långt fram, sätter sig inte alls eller snappar flugor.


Tredje kedjan provade jag inmarsch, inkallning och ettans apportering. Ville prova om han kunde göra en bra apportering efter ett fartfyllt moment (och om jag kunde förbereda honom på ett bra sätt inför det). Det gick riktigt bra.


Avslutade med att träna fastrulle med avståndsbelöning, nu börjar han få riktigt tryck i gripandena så nu kan vi nog börja avancera. Får se vad nästa steg blir.


Nu ska vi käka lite middag och sen köra tävlingsträning med Missy och Pavlov.


So long!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se