Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Alla inlägg under maj 2009

Av Carro - 8 maj 2009 00:27

ANNONS
Av Carro - 8 maj 2009 00:11


Gick på kvällspromenad med Lina & Trazzel i det fina vädret som äntligen behagade dyka upp


Visst har hon världens fulfränaste halsband?


Kan man låta bli att tycka om den här?


Eller den här?


Gick upp till slottet. Karins pojkvän Per skulle bli galen av de här miljöerna, måste vara drömmen för en fotograf


Söt


Och visst är han bara världens fulfränaste hund?


Trazzel (längtar efter Askari)


Hade ju kunnat bli riktigt vackert om nån bra fotograf varit framme.


Är nog bara Ebba som kan stå och sitta samtidigt.

ANNONS
Av Carro - 7 maj 2009 23:12

Jag och Lina fick för oss att gå ut och träna vid tiotiden nånting. Ingen av oss kände oss upplagda för disk och städning och det känns ju som om man gör mer nytta ute med hunden än framför datorn i alla fall.


Och vilket underbart träningspass det blev, lagom varmt, lagom övertrötta förare, inget folk och glada, pigga hundar. Ja, faktiskt Ebba också. Riktigt pigg och glad, det är gamla vanliga Ebba som glimmar till i ögonen och det är så underbart. När hon är sådär underbart knäpp och galen som bara hon kan vara vill jag liksom stanna klockan och träna hur mycket som helst utan att någon av oss blir trött eller tappar koncentration - för hon är så rolig att träna då! 


Vi tränade ruta och fjärr idag. Kan ju börja med att rapportera att fjärren gick katastrofalt, för med glad och galen Ebba kommer lätt lite slarv i de lugna momenten på köpet...  Mycket göra om, göra om, göra om och många belöningar för att vara stilla och vänta på kommando. Hon blir läskigt mycket border collie när hon är på det här humöret. Osäker på vad jag tycker om det.


Tränade massa rutaskick för det var så svårt att sluta. Hon går riktigt bra, bjuder fint framåt, släpper bra från mig, har fin attityd när hon ställer upp. Problem: kan hamna för långt fram eller för långt åt vänster. Går gärna och ställer sig mellan de vänstra konerna. Idag blev det ibland vänta ut för att hitta positionen själv, ibland fela och göra om. Oftast beror det på att mitt huvud inte alltid är med (dålig planering innan, fy). Hon ställer upp snett, jag måste tänka - är det belöningsbart eller ska jag göra om? Och under den sekunden jag funderar har jag gått över tiden för "felningsgränsen" i mitt huvud. I situationer som den här måste en ev. felsignal och bryt komma direkt när felet inträffar och har jag inte time:at det får hon försöka själv med att hitta rätt position utifrån fel position. Säkert ingen som hänger med på vad jag menar, tolv-på-natten-modus som jag är i.


Jag måste verkligen sätta upp ett tydligt kriterie för var i rutan hon ska vara. Repetioner med fullstor ruta blev bäst, små rutor ger tendens till konvandring, inte bra.


De flesta repetioner blev riktigt, riktigt bra och jag har säkert gett femtio belöningar i rutan på det här passet. Jag ska inte kasta, jag är för dålig på det och måste träna pricksäkerheten själv innan jag gör det igen. Felaktig belöningsplacering i det här läget är inte bra, säkert det som får ut henne till vänster.


Men hon är go min hund, jag hade velat träna rutan i flera timmar till - det börjar bli så roligt - men måste inse att trots att hon var pigg och glad så är hon sjuk och får bara gå till 60% (vad 17 nu det innebär). Men jag hoppas, hoppas, hoppas att det är medicinen som gjort den här effekten och att det alltså är på väg att ordnas upp. Vet inte hur snabbt antibiotika börjar göra verkan.


Nu ska jag hoppa in i duschen och sen slänga på en film. Hoppas jag klarar av att koppla av och titta på den trots att jag spenderat i stort sett hela dagen med att göra ingenting. Får tänka som så att kan jag koppla av nu så har jag mer energi till att göra saker i morgon, för det måste jag verkligen. Städa och göra fint till Askari (och Fredrik) kommer, plugga och träna hund. Jag och Lina åker till Karlstad BK där Lina ska passivitetsträna (sig själv) och jag ska träna rutan och fritt följ.


Godnatt!

Av Carro - 7 maj 2009 18:27

Tränade lite fjärrdirigering inomhus förut och oj vad svårt hon hade att tänka. Det verkar spritta så mycket i benen att hon håller på att explodera av att behöva göra lugna, koncentrerade skiften. Jag får bita mig i tungan för att inte belöna slarviga skiften med härlig attityd.


Nu ligger hon och drömmer, tungspetsen åker in och ut ur munnen tillsammans med springande tassar, nästan i klass med Askari.


Som för övrigt kommer hit i morgon, åh vad jag längtar. Jag behöver verkligen en guling omkring mig, han ger så mycket bra energi. Det gör i och för sig Ebba också, men dubbelt upp är alltid dubbelt så bra.


Nu ska jag laga middag, varma mackor blir det idag. Inga pannkakor, ska köpa ägg i morgon. Tänker inte bli blöt för den sakens skull.


So long! 

Av Carro - 7 maj 2009 14:11

Har suttit och lekt på datorn hela dagen hittills, inte vad jag borde men får varken ro till att sova/vila eller plugga. Ska sätta i gång med lite städning nu tänkte jag, plugga får jag göra i natt.

Av Carro - 7 maj 2009 08:59

Det finns ju olika typer av hundägare, det visste man väl sen förut. Alla kan ju inte vara såna hundIDioter som jag och mina vänner, det finns ju faktiskt de som "bara har hund" också.


Jag läser en hel del bloggar, jag läser nog fler bloggar än vad som kan anses normalt och jag läser definitvt fler bloggar än jag egentligen har tid med. De flesta bloggar jag läser handlar om hundar, hundträning och/eller hundavel och hunderiet är det som genomsyrar hela bloggen.


Idag surfade jag runt lite och hittade till en tjej i vars presentation det stod att hon hade schäfer. Åh, tänkte jag - här måste vi läsa lite! Jag läste, läste och läste men nån schäfer såg jag inte röken av... Undrade om jag verkligen läst rätt i presentationen. Men sen, när jag kom till ett inlägg där det stod ungefär "...och sen gick jag en promenad med hunden" så insåg jag att det här var en hundägare som har ett helt annat liv, där hunden bara är en liten del. Så det var ju en intressant blogg. Eller inte.


Men ganska intressant hur man tänker själv, när man förväntar sig att "bara för att någon har hund" så ska bloggen vara full med bilder, träningsscheman, träningspassutvärderingar etc. Det var väl i och för sig inte så knostigt att jag förväntade mig det av den bloggen eftersom det var schäfer det handlade om, men jag hade nog förväntat mig samma sak om det så var papillon, shitzu eller liknande. Miljöskadad.


Jag är trött idag, inte mycket till sömn att prata om inatt. Nu ska jag gå över till Börnis, möta Lina och gå ner till stallet.


So long!

Av Carro - 6 maj 2009 22:36

Är less och trött, blir irriterad för minsta lilla och känner mig inte alls pepp just nu, på skolfronten.


På hundträningsfronten däremot. Var nere vid stallet och tränade idag och jag vill bara säga en sak - SNABB GALOPP säkert över 30 meter till target! Med sug och glädje! L y c k l i g! Tänk vad såna saker kan göra en hel dag. Eller till och med ett helt pass. För vi fick till ganska dåliga och okoncentrerade fria följ, massa, massa tjuvstarter på både apporteringarna och inkallningarna och en alldeles på tok för intensiv fjärr. Men hon galopperade till target...


Inför tävlingen:

Prio 1:

Fjärren, lugn och ro, fokus på bra skiften, få den ÄNNU bättre.

Rutan: sätta kommando, börjar kanske bli dags?

Vittringen: måste damma av vår vittring, var ett tag sen nu. 

Hakan i backen på platsliggningen, får se om vi får till det. 

Prio 2:

Långa, extremt störningsrika fria följ.

Tjuvstarterna (måste tränas men tror inte det ska ta så mycket tid).

Damma av rutan-inkallningarna.

Apporteringsingångar, mer flytträning.

Sättande under gång (för jag vågar inte sätta det prio 3, vet hur det kan gå då :))

Prio 3: 

Sitt i grupp.

Och resten.


Känns bra, känns bra! Hoppas hon håller sig fräsch.

Av Carro - 5 maj 2009 23:01

Vertiidas Dauphine

Kan inte säga annat om detta lilla pälsmonster. Tänk att det finns vettiga uppfödare av dvärghundsras som dessutom gillar att åka på utställning? Och framgångsrikt dessutom. Jag gillar er skarpt, keep up the good work och ta väl hand om denna lilla pärla. Jag ser fram emot att få träffa henne igen till hösten.


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se