Kontrollerad lek - Som hund och katt

Alla inlägg under maj 2009

Av Carro - 27 maj 2009 08:09

Ner till stallet för handledning av examensarbetet med Janne, träna hund, hem och skriva klart arbetet, jobba på hemsidan.


Det blir en full onsdag idag med.

ANNONS
Av Carro - 26 maj 2009 17:33

Världens sämsta bilder, men ni ska bara veta hur svårt det är att ta kort på sin handled uppochner. Får be Lina eller Börnis ta bättre bilder i morgon,då kanske det röda har tonat ner lite mer dessutom.Förstår inte varför den ser så avlång ut när den är ganska rund i verkligheten...

ANNONS
Av Carro - 25 maj 2009 21:00

Måste bjuda på en liten konversation som ägde rum på Fredriks jobb häromdagen. Just nu håller de på med en grund som ligger granne med allas vår Fredrik Reinfeldt. I fredags gick Fredriks kollegor till chefen och ställde följande fråga: 


"Hörru Micke, statsministern har tydligen tagit halvdag idag, kan inte vi också få göra det då?"


Och Micke svarar...


"Nej, det går inte för sig. Han har ju inte lika mycket ansvar som vi".


Tilläggas kan även att herr Reinfeldt häromdagen klippte sin egen gräsmatta med en livvakt i varje hörn av trädgården. Det verkar vara ett j*vla höjdarliv att vara statsminister...

Av Carro - 25 maj 2009 20:29

Tillbaka till Värmlandsskogarna för sista gången den här terminen, sen är det bara två sådana kvar innan jag aldrig mer behöver åka tillbaka. Tiden har gått rätt fort ändå, fyra terminer redan...


Idag tog jag en "day off" och åkte till metropolen Åkersberga och tatuerade mig. Vad är en hemlis, bara speciellt utvalda som fått veta. Ska lägga ut en bild i morgon när plasten är borta och all överflödsfärg är borttvättad. Det är underbart att vara nytatuerad igen, komme väl vara underbart till om ungefär fyra-fem dagar då det börjar klia... Sen är det bara underbart med ett nytt masterpiece att njuta av. Denna är gjord av Dan, Heavenly Inks gästtatuerare. Jag kom in med en skiss och en idé och han tolkade det kanon, är så nöjd jag kan bli tror jag.


Har hunnit med att plugga en del också. Nu bara foderbiten och lite mera diskussion kvar på "friskvård av rottweiler"arbetet, och ev. nå finslipning på en del avsnitt. Fick följande komplimang av Börnis igår efter att hon kollat igenom mitt första utkast:


"Överarbetat, välformulerat och -tummen upp-"

Precis som jag vill ha det.


När datorn dör ska jag fortsätta skriva diskussion kring mentaltest samt förbereda mig inför arbetsmiljöskrivningen i morgon. När dessa tre grejer än inlämnade tror jag att det bara är en textanalys i svenskan kvar innan jag kan klappa ihop för sommarlov. Men man vet ju aldrig med hundsport...


Nu ska jag återgå till mitt, och fortsätta njuta av att ha två sovande hundar på fötterna.


So long!

Av Carro - 24 maj 2009 19:59

Nu börjar jag känna mig så nöjd över hur hemsidan artar sig att jag känner att jag måste bjuda på en smygtitt. Headern ska piffas till och alla länkar och bokmärken organiseras upp, sen ska jag skapa alla dessa sidor som jag inte vet vad jag ska skriva på än ;) Och få tillåtelse från alla fotografer om att använda deras bilder. Men det rullar på.

Av Carro - 24 maj 2009 15:32

http://www.wirabruks.se/gallery_view_pictures.aspx?id=17&pics=1632:1633:1634:1645:1646:1653:1649:1650:1648:1647:1651:1652:1654:1668:1664:1665:1666:1667


Fler bilder finns på www.wirabruks.se under Galleri/Lava och B-kull. En och en halv vecka kvar. En och en halv vecka kvar. Det är ett under att jag kan fokusera på annat just nu, som hundträning av monstrena och alla dessa skolarbeten...


I går var vi på middag hos syster och firade hennes födelsedag. Mycket god mat och lite hundträning hann vi också med. Jag och Ebba körde rutan, rutan och rutan. Belöning med boll framåt i rutan med sikte på fokus framåt och tempo in. Såg bra resultat av fredagens träning, fick ett par stopp när vi körde på långt avstånd, första gången bröt jag på en gång men de andra fick hon jobba sig vidare. En gång löste hon det inte utan stördes väldigt mycket av Madde som sprang omkring och lekte och Fredrik som stod precis bredvid rutan, hade svårt att komma på rätt tanke igen efter att ha låtit sig störas. Resten av skicken gick bra, hon sökte sig in i rutan om än med tidsfördröjning, men hon vet vad hon ska göra och det känns som att vi har fått in en förståelse. Provade ett par skick diagonalt in också som gick utan problem, mer sånt! Oavsett reslutat på tävlingen nästa helg ska vi jobba mer med att skicka in från olika vinklar som en förberedelse inför eliten, in ska hon ju ändå och jag tror det kommer skapa ännu mer förståelse om hon lär sig att gå in oavsett av min eller vår placering i förhållande till rutan.


Plan inför nästa vecka är nu att köra:

 • Rutaskick på tisdag och onsdag,
 • Apporteringsträning med höjdarbelöning på tisdag (ska få rått kött av Lina) 
 • Eventuellt någon vittring, men där är jag kluven. Eftersom vittringen gick så bra i fredags är jag osäker på om jag överhuvudtaget ska köra någon mer innan tävlingen, får jag något problem då hinner jag ändå inte lösa det och det känns onödigt att få en negativ minnesbild för oss båda.
 • Kanske pinnhantering i högt gräs på någon promenad under tisdag/onsdag.
 • Efter onsdag träningsförbud.

Måste titta på om jag kan få in någon bra övergång efter lek och innan fria följet. Vi måste absolut jobba på bättre flyt i ingångarna, både med och utan apport. De är fina på kommando men sämre och mer osäkra frivilliga. Det är det vi ska ha köttbitarna till på tisdag.


Med Askari blir det mest lite avstämning i veckan, men det är nog han som får gå mest.

 • Apporteringen tror jag sitter bra, ska bara kolla av den i en kedja.
 • Likaså inkallningen, den tror jag inte sitter lika bra men måste ändock prova den i en kedja. Vi kanske går för en femma där, men det får fixas vid senare träning.
 • Fjärren måste in efter ett helt program utan belöning för att se till så det inte blir så att intensiteten skjuts i taket och han får svårt att fokusera i ett lugnt moment.
 • Hoppet måste vi kolla av.
 • Rutan tror jag vi skiter i, jag vet inte. Skicka till target ska vi göra i alla fall och bygga mycket värde på det.

Så ser planen ut. Idag har jag kollat av Ebbas fjärr och den var riktigt bra, avstånd ca. 8-10 meter. Blir stå det första skiftet kommer den gå klockrent, blir sitt första skiftet är jag något mer osäker. Idag gjorde jag bara kedjor med sitt som första skiftet och de gick bra, men då var det det enda vi gjorde, hon hade alltså inte tränat massa annat innan. Vi får se hur det funktionerar, skiftena är bra i alla fall.


I morgon ska jag in till Åkersberga och tatuera mig, vill va inne till tolv och hoppas på en tidig drop-in tid. Problemet är att de förbaskade bussarna går typ aldrig, så vi får se hur det löser sig. I värsta fall får jag vara inne till nio och spendera tre timmar på något outrgrundligt sätt i Åkersberga. Ska ringa och kolla om någon är hemma hos bror, i så fall är det ju lugna gatan. Annars vette 17, Åkersberga är inte världens roligaste plats att spendera en ensam förmiddag på...


Det var allt för nu, nu ska jag fortsätta plugga och sen åka till Wira för middag hos svärföräldrarna. Trevligt, trevligt. Kvällen kommer annars bestå av mestadels pluggande.


So long!

Av Carro - 23 maj 2009 10:54

Allt går i ett just nu så det blir inte så mycket blogga av tyvärr, men här kommer en snabbgenomgång av mina senaste dagar.


Har varit hemma sen i onsdags kväll, hela resan jobbade jag med hemsidan och hade faktiskt två lugna hundar vid fötterna, jätteskönt.


I torsdags var vi på Roslagens BK och kollade på lydnaden till deras sök- och spårappell samt elitspår. Det var inte utan att man blev sugen... Träffade massa bekantskaper, flera från forumet som jag aldrig träffat förut och så f.d bossen Fanny som var där och tävlade med sin Yoghurt. Ett glädjefnatt på apporteringen och ett hopp-ligg.springa förbi snöpte de på uppflytt, men ett gk resultat bådar ju gott inför framtiden. En riktigt snygg lydnaden i övrigt måste jag säga.


Ingen som är förvånad över att det var övervägande svartvita skrällen som tog första placeringar?


I går var jag iväg och tränade med min syster och Jax. De ska tävla Securitas SM om ett par veckor och håller på och jobbar tillbaka till tävlingsform. Det  var jättekul att se de träna igen och saker och ting såg riktigt bra ut. Tränade mest inmarscher och fritt följ med en del störningar, syrran fick tänka lite på sin egen fotförflyttning i framförallt vänster om:er och att skilja mer på när det blir rätt och när de blir fel.


Med Ebba tränade vi rutan och syrran hjälpte mig med belöningsplacering bakom eftersom jag är helt kass på att kasta (måste träna på det där). Det var riktigt härligt att se att Ebba mot slutet kunde växla mellan att springa i full fart in i rutan, placera sig och hålla positionen. Ibland fick hon belöning för springa in, ibland för placera och ibland för stadga. Duktig hund! Nästa pass får vi se vad det gett för resultat.


Sen gjorde syrran en tävlingsenlig vittring åt oss som gick klockren, kändes riktigt skönt. Ska göra en till på söndag eller måndag, funkar den också släpper vi det inför tävlingen.


Tanken var att vi skulle tränat lite fritt följ också men efter två timmar var vi väldigt trötta och någon vidare träningskvalitet fanns inte kvar att hämta, så vi åkte till Norrtälje och käkade lunch istället, en lunch som blev en heldag i Norrtälje!


På kvällen åkte jag till Mia och klippte mig och sen vidare till bror för fika och sen till syster för att hämta hund. Där blev vi bjudna på pyttipanna som satt fint efter en lång dag och en jobbig bilfärd på Sättravägen.


Nu ska jag upp och äta lite frukost med sambon min och sedan ska vi till K-rauta för att köpa färg till köket. Eftermiddagen blir nog plugg och hundträning om jag får bestämma, coh sen till syster yster på middag ikväll.


Allt för nu, so long!

Av Carro - 20 maj 2009 09:32

God morgon

Ska ner till stallet och diskutera mitt arbete med Janne, sen ut med Lina&Trazzel, städa Ebbas box och hem och packa inför hemhemresan. Ska va hemma i fem dagar, känns jätteskönt.


Ebbas mage har ballat ur totalt, nu är det de första dagarna som hon går på enbart färskfoder och inget torrt, men så här ska det inte vara... Får se om hon blir bättre, annars är det väl canikur som gäller.


Nu ska jag gå, det skulle jag gjort redan för ett par minuter sedan, men kaffet va inte slut.


So long!


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se