Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 28 maj 2009

Kvällsträning

Av Carro - 28 maj 2009 23:59

Tog med mig Askari en sväng till Grossbol för att träna. Tyckte det kändes bättre att länma Ebba hemma än att ta henne med fast hon inte fick träna, men kände mig ändå som en bedragare när jag smög ner Askaris boll i snöre i ena fickan, packade klicker och några godbitar i andra fickan och i stort sett smög ut genom dörren. Tyckte det var lite komiskt. Hon verkade ändå ha haft en skön kväll eftersom sängen var välbäddad när jag kom hem.


Askari fick gå några kedjor. Första gick kanonbra, kort fritt följ, ställande under gång, inkallning och läggande under gång och sen belöning med älgkött hos Börnis. Det var ingen bra idé... Det var inte så att han blev för fokuserad på henne resten av passet, men han blev konstig. Satte sig inte i halterna, seg i starterna på fria följet och allmänt dålig kvalitet. Men det är BRA, med tanke på att det är tävling på lördag och jag inte planerat att träna så mycket mer innan dess. Sista passet före tävling ska gå dåligt, det har de gjort samtliga gånger jag och Ebba genomfört en riktigt bra tävling. Antagligen något psykiskt i huvudet på mig.


Det var inte så att det gick dåligt heller direkt, han gjorde skitsnygga ingångar och jättefina ställanden och lägganden, men fokuset var lite allmänt sämre än vanligt. Men så är han ju stirrbelgare också, eller hur var det?


Hans inkallningar är spännande och något som verkligen utmanar mig. Han springer så j-vla fort att när han kommer fram blir det liksom en halvdan ingång ("phu, äntligen slutade de där bakbenen jaga mig"), gör jag däremot en lugnare rutin innan och ett lugnt kommando kommer han i något lägre tempo (läs: inte maximal jaga-hare-fart) men ingången blir dretsnygg på ren värmländska. Jag tror vi får börja därifrån och jobba på högre tempo men fortfarande behålla de snygga ingångarna, istället för att jobba med ingångarna i det höga tempot. Är skillnaden förståelig?


Det är spännande med en hund man kan påverka så mycket med så små signaler. Djupa andetag före apportering ger en lugn och mer koncentrerad apportering, tycker jag han går bra under ett fotgående och på något omedvetet sätt signalerar det med kroppen börjar svansen gå i hundranittio, tittar jag åt vänster svänger han vänster... För att bara nämna lite. Det är en stor omställning för mig eftersom Ebba inte alls är lika känslig för sånt, med Askari måste jag hela tiden tänka hur jag gör. Sen är ju Ebba tränad specifikt på sådana saker, gå fritt följ trots att jag har ett papillontäcke över huvudet t.ex., något jag inte vpgat mig på med Askari än (man vet aldrig hur en sån där gul sak skulle reagera).


Kvällen avslutades med lite te och skratt hemma hos Lina. Nu är det dags för sängen, ska sova ut i morgon och vakna upp med vetskapen om att jag inte behöver plugga på någonting. Så otroligt skönt.


Godnatt!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se