Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 27 maj 2009

Borrelia

Av Carro - 27 maj 2009 11:26

Veterinären ringde i morse angående Ebbas provsvar som visade på borrelia, och ganska långt gången sådan till och med. Så nu är det antibiotika i minst tre veckor, antagligen längre.


Min första tanke var att då får jag börja med antibiotikan på söndag efter tävlingen, men sen kom jag ur mitt enkelriktade prestationstänk och insåg att hon ju faktiskt är sjuk. Nu när vi fått svar på proverna är hon ju sjuk på riktigt, nu har hon varit frisk till bevisat motsatsen och motsatsen är bevisad. Så nu får hon åtminstone en eller två veckors konvalecens för att kroppen ska få jobba ifred och sen ska vi börja pilla på lite lugna moment, typ dumrutan, dirigeringen på nära avstånd, vittringsdiskriminering, lugna spå, mini-upplet, fjärr... Bara ta det lugnt och släppa prestationstänket helt ett tag, nu ska hon bara bli frisk och fit for fight igen.


Får lite dåligt samvete över att ha kört henne så hårt den senaste tiden för att hon har känts så fräsch, men precis som alla säger är det klart att hon känns fräsch när vi tränar, hon tycker ju det är roligt. När jag tittar tillbaka kan jag dock helt klart säga att träningen inte gått som den brukar, ta bara det där med att komma i utgångsställning före passets början som har suttit så himla långt inne senaste tiden. Usch.


Så nu blev det lite omrevidering, Ebba får vila och ingen tävling på lördag och jag har nästan definitivt bestämt att köra ettan med Askari. Antingen det eller bryta efter fria följet i tvåan, för resten känns så ofärdigt att det bara blir dumt att gå ut och köra det på tävling.


Nu ska jag väl sätta mig och skriva klart mitt arbete, men jag tappade motivationen helt. Måste hitta den igen så jag blir klar, det ksa va inlämnat i morgon.


Allt för nu, hej hej.

 
ANNONS
 
Syster

Syster

27 maj 2009 14:40

Oj vad du är klok! Tur du har Askari för att bota lite av träningsdosen. Själv ska jag klara mig utan hund i en och en halv vecka, fattar du en och en halv vecka utan hund!

De hundar jag vet som haft borrelia har inte blivit bra efter en kur. Hoppas Ebba blir bättre och håller med dig om att man får lite dåligt samvete, skicka till rutan i en timme kanske inte var så snällt...

Kram

http://www.familjenkaos.dinstudio.se

 
Dvärghundspossen

Dvärghundspossen

27 maj 2009 20:56

Men usch vad trist... hoppas hon återhämtar sej bra.

http://www.metrobloggen.se/dvarghundspossensdagbok

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se