Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 23 maj 2009

Full fart

Av Carro - 23 maj 2009 10:54

Allt går i ett just nu så det blir inte så mycket blogga av tyvärr, men här kommer en snabbgenomgång av mina senaste dagar.


Har varit hemma sen i onsdags kväll, hela resan jobbade jag med hemsidan och hade faktiskt två lugna hundar vid fötterna, jätteskönt.


I torsdags var vi på Roslagens BK och kollade på lydnaden till deras sök- och spårappell samt elitspår. Det var inte utan att man blev sugen... Träffade massa bekantskaper, flera från forumet som jag aldrig träffat förut och så f.d bossen Fanny som var där och tävlade med sin Yoghurt. Ett glädjefnatt på apporteringen och ett hopp-ligg.springa förbi snöpte de på uppflytt, men ett gk resultat bådar ju gott inför framtiden. En riktigt snygg lydnaden i övrigt måste jag säga.


Ingen som är förvånad över att det var övervägande svartvita skrällen som tog första placeringar?


I går var jag iväg och tränade med min syster och Jax. De ska tävla Securitas SM om ett par veckor och håller på och jobbar tillbaka till tävlingsform. Det  var jättekul att se de träna igen och saker och ting såg riktigt bra ut. Tränade mest inmarscher och fritt följ med en del störningar, syrran fick tänka lite på sin egen fotförflyttning i framförallt vänster om:er och att skilja mer på när det blir rätt och när de blir fel.


Med Ebba tränade vi rutan och syrran hjälpte mig med belöningsplacering bakom eftersom jag är helt kass på att kasta (måste träna på det där). Det var riktigt härligt att se att Ebba mot slutet kunde växla mellan att springa i full fart in i rutan, placera sig och hålla positionen. Ibland fick hon belöning för springa in, ibland för placera och ibland för stadga. Duktig hund! Nästa pass får vi se vad det gett för resultat.


Sen gjorde syrran en tävlingsenlig vittring åt oss som gick klockren, kändes riktigt skönt. Ska göra en till på söndag eller måndag, funkar den också släpper vi det inför tävlingen.


Tanken var att vi skulle tränat lite fritt följ också men efter två timmar var vi väldigt trötta och någon vidare träningskvalitet fanns inte kvar att hämta, så vi åkte till Norrtälje och käkade lunch istället, en lunch som blev en heldag i Norrtälje!


På kvällen åkte jag till Mia och klippte mig och sen vidare till bror för fika och sen till syster för att hämta hund. Där blev vi bjudna på pyttipanna som satt fint efter en lång dag och en jobbig bilfärd på Sättravägen.


Nu ska jag upp och äta lite frukost med sambon min och sedan ska vi till K-rauta för att köpa färg till köket. Eftermiddagen blir nog plugg och hundträning om jag får bestämma, coh sen till syster yster på middag ikväll.


Allt för nu, so long!

 
 
Dvärghundspossen

Dvärghundspossen

24 maj 2009 09:14

Ja det var skoj att träffas! :-D

http://www.metrobloggen.se/dvarghundspossensdagbok

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS


Skapa flashcards