Kontrollerad  lek - Som hund och katt

Direktlänk till inlägg 16 maj 2009

Spår

Av Carro - 16 maj 2009 17:28

Var ute och spårade med jyckarna och Lina i Sisuskogen idag. Askari fick ett rätt långt spår, med två vinklar och långa raksträckor. Tätt mellan föremålen och ett par godbitar vid vinkelbenen. Han flummade och for de första hundra metrarna ungefär, sen var det som om en liten glödlampa tändes mellan malinuttens öron och han spårade jättefint resten. Lugnt vet jag inte riktigt, men koncentrerat och fint i alla fall (med öppen mun!! OMG!).


Ebba fick också ett ganska långt spår men med fler vinklar och lite färre föremål. Även hon fick ett par godbitar i vinkelbenen. Hon spårade jättefint med ett driv och motivation som blir bättre och bättre för varje gång hon spårar. Strular lite vid vinklarna bara då hon gärna fortsätter framåt, gör en cirkel och bakspårar vinkeln tillbaka till där hon fortsatte framåt, när hon kommer till vinkeltoppen (eller vad 17 det nu heter på mattespråk) så vänder hon och framspårar tillbaka igen. Hon gör ju en analys i alla fall och verkar vara medveten om att spåret egentligen går åt andra hållet, eftersom hon vänder så fort hon kommer till själva vinkeln. Ska lägga "dumvinklar" d.v.s fortsätta framåt ett par steg, backa tillbaka och sen vinkla, så hon får känna att det inte finns någonting framåt men om hon istället analyserar bakåt så hittar hon rätt igen. Får prova och se, kul rä det i alla fall att se henne jobba. Tappar hon spåret arbetar hon verkligen aktivt för att plocka upp det igen.


Nu ska jag fortsätta med mitt rottweilerarbete. Förmiddagen har gått åt till att jobba med hemsidan men nu är det dags att ta tag i examensarbetet igen. Kvällen blir lugn, antagligen med nån film eftersom det bara är lervälling, kriminalrepris eller skrik och gap-sång på TV ikväll. Har köpt vindruvor och ostbågar så jag kommer nog ha mysigt värre. Får se om Lina vill träna lite lydnad med mig ikväll.


So long!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carro - 30 juli 2012 13:30

Jag använder den gröna bollen "Everlasting Fun Ball" som aktiverings- och belöningsboll till både mina egna och dagisets/pensionatets hundar. Den heter "everlasting" och hittills har jag ingenting att säga emot det namnet, trots att jag provat den på...

Av Carro - 30 juli 2012 13:26

En titt in i min vardag hittar du här och här. En titt in på dagis hittar du här. Trevlig läsning!   Vill ni läsa inläggen direkt kan ni följa min nya blogg på www.hundid.se   Hoppas vi ses och hörs! ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:19

Jag och Kaj har påbörjat vår agilitykarriär på riktigt genom att ta privatlektioner för en instruktör som heter Sandra Eriksson. Här kan du läsa om våra två första lektioner.   Du hänger väl med till www.hundid.se? ...

Av Carro - 30 juli 2012 13:05

Förra helgen var jag och Kaj i väg på äventyr, närmare bestämt på utställning i Köping. Kaj uppförde sig som en prins och betedde sig som om han aldrig gjort annat än travat vackert och visat upp sig snyggt. Resultatmässigt ner som en pannkaka och up...

Av Carro - 26 juli 2012 22:36

Jag flyttar nu mitt bloggande till www.hundid.se eller hundid.wordpress.com (adresserna leder till samma sida och båda ska fungera att lägga in på t.ex. bloglovin eller Google reader). Anledningen är helt enkelt att det känns mer logiskt att samla al...


Carro, 22.
hundIDiot ut i fingerspetsarna.
www.hundid.se http://www.hundid.se
http://carro.hundid.se

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Hundtränaren

Senaste inläggen

Ebba

Photobucket

Mikroblogg

Sid

Photobucket

Kategorier

Nebbie

Photobucket

Arkiv

Sök i bloggen

Askari

Photobucket

Länkar

hundID

Photobucket

Fråga mig

2 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

RSS

Följ bloggen

Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Blogkeen
Följ Kontrollerad  lek - Som hund och katt med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se